Alle geluiddichte ramen van REHAU in één overzicht

700-D248 - 72535

Alle geluiddichte ramen van REHAU in één overzicht

Geluiddichte ramen: uw woning, een oase van rust en ontspanning

Een mooie woning betekent dat u zich overal goed voelt: op deze plaats kunt u tot rust komen, gewoon alles achter u laten en u ontspannen. Maar een verkwikkende nachtrust na een drukke werkdag of een gezellig avondje tv-kijken met het gezin is nagenoeg onmogelijk wanneer buiten veel lawaai te horen is. Auto's die voorbijrijden, de buurman die het gras maait of harde muziek: wij worden dagelijks omgeven door veel geluiden en hebben last van lawaai. Lawaai is immers niet alleen storend, maar op den duur kan het u ook ziek maken.

Uit de statistieken blijkt duidelijk dat onze levenskwaliteit sterk afhankelijk is van de mate waarin we aan lawaai worden blootgesteld. Zelfs het lawaai dat door voorbijrijdende auto's wordt gegenereerd, vormt een niet te onderschatten risico voor onze gezondheid. Bij te veel lawaai in onze eigen woning kunnen we niet geconcentreerd werken of rustig slapen. Zo mag het geluidsniveau in de slaapkamer bijvoorbeeld niet meer dan 25 decibel (dB) bedragen. Alleen in dat geval is volgens experten een gezonde nachtrust mogelijk. Wie van plan is om een nieuwe woning te bouwen of de gezinswoning te renoveren, moet dan ook rekening houden met de volgende richtwaarden voor bepaalde ruimten:

  • Slaapkamer: max. 25 dB
  • Woonkamer: max. 35 dB
  • Werkkamer: 35-50 dB

Ongeacht of het lawaai veroorzaakt wordt door treinen, vliegtuigen of andere verkeersmiddelen: in uw woning moet het zo rustig mogelijk zijn, vandaar dat u de plaatsing van hoogwaardige ramen moet voorzien. Geluiddichte ramen houden het lawaai buiten en bezorgen u zo rustige en ontspannende dagen en nachten. Zo wordt uw huis een oase van rust.

REHAU geluiddichte ramen: uw persoonlijke raamofferte


De hoogwaardige ramen van REHAU zijn verkrijgbaar in verschillende geluidsisolatieklassen en zorgen voor de nodige rust en ontspanning tussen de eigen vier muren dankzij een geluidsreductie met factor 26. Ramen heruitgevonden - voor het leven van vandaag en morgen.

Laat u uitgebreid adviseren over de geluiddichte ramen die u wenst en vraag vandaag nog makkelijk en gratis uw vrijblijvende raamofferte van REHAU aan.

Overzicht van de geluidsisolatieklassen


Ramen met geluiddicht en veiligheidsglas

Aan de hand van de geluidsisolatiemaat, gemeten in decibel (dB), wordt aangegeven hoeveel storend lawaai van buitenaf door het raam kan worden tegengehouden. Daarbij geldt: hoe groter de dB-waarde, des te beter de geluidsisolatie. Zo kan bijvoorbeeld een raam in geluidsisolatieklasse 5 het inkomende geluid met 45-59 dB verminderen. Dit komt ongeveer overeen met het geluid van een grasmaaier op een paar meter afstand.

In Duitsland zijn geluiddichte ramen in zes geluidsisolatieklassen onderverdeeld. In de praktijk worden meestal echter alleen ramen uit de klassen 2 tot 5 geplaatst. De juiste geluidsisolatieklasse moet worden geselecteerd in functie van de verkeersintensiteit en de afstand tot de straat. Wanneer u aan een drukke hoofdverkeersweg woont, zit u al snel aan een geluidsniveau tot 70 dB. Op zo'n locatie wordt vaak een verkeersintensiteit van meerdere duizenden voertuigen per uur gemeten.

Om de juiste ramen te kiezen, moet u dan ook de dB-waarde van de geluidsbelasting in uw woongebied vaststellen. Zo kunt u dan de gepaste ramen met de bijbehorende geluidswering uitkiezen. Dus voordat u overgaat tot de aankoop van een raam, laat u zich best door een gespecialiseerde installateur uit de buurt uitvoerig adviseren over welke geluidsisolatieklasse effectief beantwoordt aan uw eigen behoeften en eisen.

Geluidsisolatieklasse (SSK)

Extern geluidsniveau

Geluidsisolatiemaat (Rw)

Verkeersdichtheid

Afstand van het huis tot de straat

1

≤ 55 dB

25-29 dB

Woonstraat
(10-50 auto's/uur)

≥ 35 m

2

56-60 dB

30-34 dB

Grote woonstraat
(10-50 auto's/uur)

26-35 m

3

61-65 dB

35-39 dB

Doorgaande weg
(50-200 auto's/uur)

26-35 m

4

66-70 dB

40-44 dB

Hoofdstraat
(1000-3000 auto's/uur)

100-300 m

5

71-75 dB

45-59 dB

Hoofdstraat
(1000-3000 auto's/uur)

35-100 m

6

76-80 dB

≥ 50 dB

Snelweg
(3000-5000 auto's/uur)

< 100 m

  • Geluidsisolatieklasse 1: geluidsisolatiemaat van 25-29 dB - aanbevolen wanneer de woning zich op ≥ 35 meter van de woonstraat bevindt (10-50 auto's/uur)
  • Geluidsisolatieklasse 2: geluidsisolatiemaat van 30-34 dB - aanbevolen wanneer de woning zich op 26-35 meter van de woonstraat bevindt (10-50 auto's/uur)
  • Geluidsisolatieklasse 3: geluidsisolatiemaat van 35-39 dB - aanbevolen wanneer de woning zich op 26-35 meter van de doorgaande weg bevindt (50-200 auto's/uur)
  • Geluidsisolatieklasse 4: geluidsisolatiemaat van 40-44 dB - aanbevolen wanneer de woning zich op 100-300 meter van de hoofdstraat bevindt (1000-3000 auto's/uur)
  • Geluidsisolatieklasse 5: geluidsisolatiemaat van 45-59 dB - aanbevolen wanneer de woning zich op 35-100 meter van de hoofdstraat bevindt (1000-3000 auto's/uur)
  • Geluidsisolatieklasse 6: geluidsisolatiemaat van ≥ 50 dB - aanbevolen wanneer de woning zich op < 100 meter van de snelweg bevindt (3000-5000 auto's/uur)

Plaatsing van geluiddichte ramen


grote ramen met veel lichtinval

Welke geluidsisolatieklasse wordt bereikt, is in eerste instantie afhankelijk van het type en de dikte van de beglazing. Bij ramen met enkel glas kan lawaai van buitenaf zo goed als ongehinderd in de woning doordringen. Zonder extra kosten voor speciaal geluiddicht glas kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe ramen al een betere bescherming bieden door twee- of driedubbel glas te voorzien. Maar een goed geluiddicht raam wordt niet alleen bepaald door de beglazing.

Wat is het onderscheid tussen de verschillende klassen van geluiddichte ramen? Een moderne driedubbele beglazing komt in alle klassen overeen. Ramen uit klasse 5 tellen dus niet meer glasplaten dan ramen uit klasse 2. Alleen de dikte van de ramen verschilt. Terwijl de glasplaten bij klasse 2 doorgaans vier millimeter dik zijn, ziet de structuur van een raam uit klasse 5 er als volgt uit: de middelste van de drie glasplaten is eveneens vier millimeter dik. De glasplaat aan de interieurkant is daarentegen met tien millimeter duidelijk dikker. En de glasplaat aan de straatkant bestaat uit gelaagd glas (VG) van tenminste acht millimeter dik. Door de verschillende dikten van de glasplaten en de asymmetrische opbouw ervan kunnen daaropvolgende glasplaten niet zo eenvoudig aan het trillen worden gebracht. Met andere woorden: de geluidsgolven worden gebroken en het geluidsniveau dat van buitenaf naar binnen kan doordringen, wordt duidelijk verminderd. Waardoor de levenskwaliteit verbetert. Bijgevolg geldt: hoe groter het verschil in glasdikte van de binnenste en buitenste glasplaat, des te beter is de geluidswerende werking van een raam.

Maar welk nut hebben hoogwaardige geluiddichte ramen, als u ze moet openen om de ruimten te verluchten? In dat geval kunt u kiezen voor geluiddichte ramen met ventilatie. Deze zorgen voor een gezond binnenklimaat en verse lucht, zelfs wanneer uw ramen gesloten zijn. U moet in dat geval echter wel rekening houden met een hogere kostprijs.

Kosten voor geluiddichte ramen


700-D411 - 76240

Voor een geluiddicht raam kunnen we geen all-in prijs opgeven. Maar algemeen kunnen we wel stellen dat de prijs per raam stijgt met extra geluidswering. Bij ramen uit geluidsisolatieklasse 3 moet u rekening houden met een meerprijs van gemiddeld 60 euro per m² raamoppervlakte. Voor klasse 5 ligt de meerprijs al rond 200 euro per m². Maar de doorslaggevende factor bij de prijsstelling is niet alleen de geluidsisolatieklasse, maar ook het materiaal van het raamkozijn. Ramen van kunststof zijn bijzonder goedkoop.

De installateur in uw buurt zal u graag uitvoerig advies verlenen en u een vrijblijvende raamofferte bezorgen, op maat van uw eigen behoeften en eisen.

Inbouw van geluiddichte ramen


Grote raamoppervlakken

Voor een geslaagde geluidswering doet u voor de inbouw van uw nieuwe geluiddichte ramen idealiter een beroep op vaklui. Een niet-vakkundige plaatsing, vooral wanneer de raamvoegen niet correct zijn afgedicht, kan tot een verminderde bescherming door het geluiddichte raam leiden.

Met de GENEO- en SYNEGO-raamsystemen van REHAU wordt het vervangen van ramen kinderspel. De vervanging verloopt zonder problemen, ook wanneer de woning bewoond is. De installateur staat in voor de correcte verwijdering van de oude ramen.

KALEIDO COLOR-designs voor geluiddichte ramen

Met het KALEIDO COLOR oppervlakken- en kleurenprogramma zet u in op materialen die aan de strengste kwaliteitsnormen voldoen. Nauwkeurige analyses en langlopende tests waarbij de producten aan de hoogste belastingen worden onderworpen, verzekeren dat u vele jaren van uw REHAU-ramen zal kunnen genieten. Naargelang van ieders wens worden daarbij verschillende procedures toegepast en verschillende oppervlakken gebruikt.

KALEIDO COVER

KALEIDO COVER

De perfecte aluminium-look: de aluminium voorzetschalen combineren een hoogwaardige look met de technische voordelen van kunststoframen.
 

Meer

KALEIDO PAINT

KALEIDO PAINT

Onbeperkte mogelijkheden: stijlvol gelakt met glanzende of matte afwerking in vrijwel alle RAL-kleuren. Bijzonder detail: structuurlakken voor speciale effecten.

Meer

KALEIDO FOIL

KALEIDO FOIL

De bewezen stndaardtechniek met tweelagige pvc-folie: de basisfolie levert de gewenste kleur, terwijl de transparante bovenlaag tegen omgevingsfactoren beschermt.

Meer

KALEIDO WOODEC

KALEIDO WOODEC

Bedrieglijk echt: overtuigende houten look en feel met matte afwerking en bijzonder diep reliëf. Op die manier zijn kunststoframen nog nauwelijks van houten ramen te onderscheiden.

Meer

Bijpassende toebehoren voor geluiddichte ramen

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection