Održivi prozori: EcoPuls

EcoPuls: obećanje sa vizijom za svaku generaciju

 

Održiva cirkularna ekonomija u segmentu  REHAU Window Solutions 

Kompanija REHAU se već više od 30 godina intenzivno bavi proizvodnjom održivih prozora. To nas danas čini liderima u branši. Primenom cirkularne ekonomije nameravamo da konstantno podižemo udeo reciklirane plastike u našim prozorskim sistemima..

Uz to REHAU premijum kvalitet uvek garantuje maksimalnu dugotrajnost vaših prozora, koji na osnovu svoje visoke energetske efikasnosti tokom perioda korišćenja pružaju bitan doprinos očuvanju resursa. 

Time naši prozori postaju prozori za buduće generacije i bitno doprinosi zaštiti naše planete. 

Inovativni prozori. Prozori za savremeni život.


Otkrijte naša prozorska rešenja

Održiva kružna ekonomija


 

Naš znak za održivost na delu

Kako bi jasno ukazali na centralnu ulogu teme održivosti kod nas, uveli smo oznaku EcoPuls. Uz ovu oznaku odmah ćete prepoznati REHAU prozore, koji su zbog primene recikliranog materijala tkzv. reciklata, proizvedeni na posebno održiv način. Sa ponosom možemo da kažemo, da već danas svi naši sistemi mogu da ponesu ovu oznaku: GENEO RAU-FIPRO X, GENEO INOVENT, SYNEGO, BRILLANT-DESIGN i EURO-DESIGN. 

Budite deo održive budućnosti. Sa prozorima proizvedenim od EcoPuls profila pružićete doprinos očuvanju naše planete. 

REHAU_Signet_ECOPULS - DummyNaše obećanje za buduće generacija je vaša garancija za održivo delovanje

Kod nas ne postoje prazna obećanja. REHAU Window Solutions aktivno primenjuje cirkularnu ekonomiju i posvećena je održivosti. Brojke govore jasnim jezikom: 

60 %

naši profili se već danas proizvode od recikliranih materijala. Udeo reciklata varira između 40% i 75% i težimo da to stalno povećavamo.

97.000 t

Godišnja emisija CO2 se smanjuje zahvaljujući korišćenju reciklata. To odgovara sili vezivanja 7,8 miliona stabala drveta, što je šuma veličine Berlina.

70.000 t

otpada prerađuje se godišnje u kompaniji REHAU. To odgovara oko sedmostrukoj težini Ajfelovog tornja.

7 x

PVC može da se iznova iskoristi. Naši održivi EcoPuls prozori time predstavljaju ujedno i izvor sirovina za prozore u budućnosti uz konstantan kvalitet. 

88%

manje CO2 nastaje prilikom proizvodnje od reciklirane plastike u odnosu na proizvodnju od novog materijala.

100%

naših potreba za recikliranim materijalima pokrivamo preko sopstvene proizvodnje. Na taj način uvek garantujemo savršen kvalitet.Naše obećanje u praksi

Za kompaniju REHAU se cirkularna ekonomija, u poslednje tri decenije, razvila u jedno od vodećih načela. Pozitivna iskustva nas podstiču da nastavimo da sve više zatvaramo ciklus za naše prozorske profile.Produkte - Dummy

Proizvodi

REHAU EcoPuls sistemi prozorskih profila su jedinstveni u industriji prozora, u pogledu zaokružene cirkularne ekonomije. Rezultat: i do 97.000 t godišnje uštede CO₂. Pored toga i tokom faze korišćenja EcoPuls prozori se nameću svojom održivošću. Izvanredne Uw vrednosti pružaju visoku toplotnu izolaciju i uštedu energije i do 76%*.

Icon_Produktion - Dummy

Proizvodnja

Sve četiri evropske REHAU proizvodne fabrike profila sertifikovane su porizvodnom oznakom VinylPlus. To znači da ispunjavaju sve kriterijume održivosti koji se zahtevaju od PVC industrije: počev od nabavke sirovina i kruženja materijala sve do ponovnog iskorišćavanja. Mi smo jedan od retkih sistemskih dobavljača, koji ima ovaj standard u celoj Evropi. 

762602_Eng - manual upload


Sammlung - Dummy

Prikupljanje

Milioni starih PVC prozora dragoceni su resurs za nove PVC prozore. Da bi se obezbedila efikasna prerada otpadnog materijala, razvijena je mreža od blizu 2.000 partnera širom Evrope, preko kojih se sakuplja otpadni materijal. Među partnere ubrajamo poljsku fabrika Srem sa sopstvenim, najsavremenijim postrojenjem za reciklažu, kao i podružnice PVCR u Engleskoj i DEKURA u Nemačkoj.

Extrusion - Dummy

Ekstruzija

Jedinstveni REHAU postupak ekstruzije omogućava proizvodnju profila prozora čija se unutrašnjost sastoji od recikliranog materijala. Više od 40% REHAU profila već danas uma udeo reciklata od 40% do 75%.

Recycling - Dummy

Reciklaža

Kompletni stari prozori se sortiraju i recikliraju prema različitm sirovinama, kao što su staklo i metal. Za nas je od presudnog značaja udeo PVC-a, koji prvenstveno potiče od starih profila. On se prerađuje u visokokvalitetni reciklirani granulat. Tom prilikom ostvarujemo 88% uštede emisija CO₂ u odnosu na proizvodnju novog PVC-a.

*Smanjenje energetskih gubitaka na prozorima pri prelasku sa starih prozora od drveta/plastike iz osamdesetih godina (Uf = 1,9; Ug = 3,0) na prozore od GENEO RAU-FIPRO X profila (Uf = 0,86; Ug = 0,5), za veličinu prozora 123x148 cm

Video


REHAU igra važnu ulogu po pitanju udruživanja

Samo ako se ideja o održivosti prihvati u celoj branši, moći će dugoročno da funkcioniše. Stoga je za REHAU veoma važno da sa konkurentima postigne dogovor o jedinstvenom pristupu. Jedan od primera je implementacija VinylPlus oznake, na koju se dobrovoljno obavezala PVC branša  širom EU. Time je predviđeno da se do 2025. godine dostigne količina recikliranog PVC-a od 900.000 t godišnje. REHAU sa svojih 70.000 t godišnje već danas ima veliki udeo u tome.Mi preuzimamo odgovornost, holistički

REHAU oduvek sledi osnovno načelo stedljivog i efikasnog korišćenja sirovina. Kao član strategije „UN Global Compact“ podržavamo „Ciljeve održivog razvoja“ (Sustainable Development Goals) Ujedinjenih nacija i svakodnevno dajemo svoj doprinos ostvarenju tih ciljeva.

REHAU je za svoje uzorno angažovanje već osvojio nekoliko međunarodnih nagrada. Tako smo 2020. godine postali jedan od „50 lidera za održivost i klimu“ (50 Sustainable & Climate Leaders), inicijative, koja je orijentisana ka ciljevima Ujedinjenih nacija za održivi razvoj. Takva priznanja su nam veliki podsticaj da nastavimo da širimo naše aktivnosti u pogledu održivosti.

Endorser-Logo_solid_blue_RGB - 118214

50 Sustainability & Climate Leaders

ecovadis

Više o REHAU merama održivosti


Brzo i besplatno do ponude za prozor

Do personalizovane ponude u samo 6 koraka. Neobavezujuće i jednostavno.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection