RAU-FIPRO X – Razmišljajte u novim dimenzijama

Razvijeno za avione. Savršeno za Vaše prozore.

Rehau je 2008. godine sa RAU‑FIPRO materijalom napravio revoluciju na tržištu prozora. Princip kompozitnog materijala ojačan vlaknima bio je do sada prvenstveno poznat u oblasti trkačkih sportova ili u avio industriji, a sada se prvi put primenjuje kod prozora i kombinuje najbolje karakteristike PVC-a i staklenih vlakana u novu vrstu materijala.

Vreme je za nastavak uspešne priče RAU-FIPRO...
 

RAU-FIPRO X


RAU‑FIPRO X

Sa uvećanim udelom staklenih vlakana u profilu prozorskih krila od preko 50%, RAU‑FIPRO X je materijal visokih performansi sa mnogobrojnim mogućnostima, koji poznate prednosti materijala RAU‑FIPRO proširuje za faktor X:

X-tra veliki elementi

Više svetla, više arhitektonske slobode, bolji osećaj ugodnosti
 

X-tra visoka efikasnost

Izvanredna toplotna izolacija i ekonomičnost
 

X-tra velike mogućnosti

Maksimalna sloboda dizajna, maksimalna sigurnost i najveći komfor


10% veći elementi

Najbolji odnos svetlosti i vidljivosti: zahvaljujući povećanom udelu staklenih vlakana u prozorskim krilima od preko 50%, RAU-FIPRO X stvara osnovu za uvećanje dimenzija koje do sada nije viđeno. To omogućava realizaciju prozorskih elemenata sa pouzdanim funkcionisanjem čak i u visini etaže do 2,80 m, i to potpuno bez dodatnih svetlarnika.

Rezultat: više prirodnog svetla i veća arhitektonska sloboda za jedinstveni osećaj ugodnosti stanovanja. Izuzetno uski profili dodatno povećavaju površinu prozora.


10% veći prozori


RAU-FIPRO X: 76% uštede energije

76% uštede energije

90% svih štokova koji su izrađeni od RAU-FIPRO X materijala nema metalno ojačanje, tako se sprečava nastanak nepovoljnih termičkih mostova. U kombinaciji sa trostrukim izolacionim zastakljenjem dostižu izvanredne Uw vrednosti i do 0,60 W/m2K i na taj način realizuju i do 76% uštede energije*.

*Redukcija energetskih gubitaka na prozorima kod zamene starih drvenih/PVC prozora iz 80-tih godina (Uf = 1,9; Ug = 3,0) sa prozorima od GENEO profila (Uf = 0,89; Ug = 0,5), dimenzije prozora 123 x 148 cm


Subvencija

Osigurajte subvencije već sada

Prozorski profili od RAU-FIPRO X su sertifikovani od strane Instituta za pasivne kuće u Darmštatu. Građevinske komponente sa ovom oznakom kvaliteta su po pravilu dva do četiri puta efikasnije od uobičajenih proizvoda. Dobijanje subvencija za ispunjavanje KfW standarda time postaje puka formalnost.


 
24-struko smanjenje buke


24-struko smanjenje buke

Buka znači stres i niko je ne želi u svoja četiri zida. Sa smanjenjem buke i do 24 puta Vaš dom će postati oaza mira.


Raznovrsnost dizajna

400 različitih mogućnosti za dizajn

Bilo okrugli, pravougaoni ili bez prečki: sa RAU-FIPRO X se i najzahtevnije geometrije prozora mogu jednostavno realizovati. Pored toga, program KALEIDO COLOR vam pruža ogroman izbor varijanti boja i dezena. U zavisnosti od željenog izgleda i površinske strukture, koriste se različiti postupci, kao što je lakiranje (KALEIDO PAINT) ili kaširanje folijama (KALEIDO FOIL).

Rezultat: više od 400 mogućnosti dizajna. Pritom se unutra i spolja mogu međusobno kombinovati različiti izgledi.

Aluminijumska obloga KALEIDO COVER

Savršen efekat aluminijuma

Sa aluminijumskim oblogama KALEIDO COVER prozori dobijaju visokokvalitetni izgled aluminijuma, čak i pri otvaranju, zahvaljujući profilu koji je u potpunosti u antracit boji.

MFF_M_FBF_18_D197 - 47585

Prirodni izgled sa KALEIDO WOODEC

Sledeći nivo izgleda i osećaja drveta:  mat površine ne izgledaju samo lepo, već pružaju i veoma realan osećaj pri dodiru.


 
Fenntarthatóság a gyakorlatban


Aktivna održivost na delu

Od starih prozora nastaju novi, inovativni i održivi prozorski sistemi, istog kvaliteta u poređenju sa REHAU prozorima od novih materijala. Materijal se čisti, usitnjava, sortira, oplemenjuje i na kraju ponovo koristi u jezgru novih prozorskih profila.

Na taj način već danas ostvarujemo smanjenje emisije CO2 od 97.000 tona godišnje.Jak tim: Sistem prozora GENEO i RAU-FIPRO X

Uspeh RAU‑FIPRO je usko povezan sa našim prozorskim sistemom GENEO. Logična posledica: GENEO je prvi REHAU sistem koji će biti dostupan uz RAU‑FIPRO X.

Pregled najvažnijih parametara:

Karakteristike RAU-FIPRO X


Brzo i besplatno do ponude za prozore

Putem našeg obrasca za kontakt, vaš upit će biti prosleđen pravoj osobi za kontakt, koja će vas ubrzo kontaktirati. 

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection