Uspešan skok na vrh:

REHAU GRUPA po prvi put nagrađena zlatnom medaljom od strane agencije za rangiranje EcoVadis

09.09.2021

Kompanija REHAU u svim svojim segmentima poslovanja dosledno primenjuje odgovorno upravljanje – očigledno uspešno. Agencija za rejting EcoVadis dodelila je REHAU zlatnu medalju za svoj angažman u oblasti održivog upravljanja. 

Sa ukupnim rezultatom od 71 od mogućih 100 poena, REHAU grupa je po prvi put osvojila zlatni sertifikat i time se svrstala među 5% najboljih kompanija učesnica i 1% najboljih iz oblasti plastičnh proizvoda.  
Nezavisna agencija za rejting EcoVadis od 2007. godine ocenjuje performanse održivosti kompanija, u kategorijama životne sredine, rada i ljudskih prava, etike i odoržive nabavke. EcoVadis sa 21 kriterijuma iz oblasti održivosti čini aktivnosti kompanija, sa internacionalnim lancima snabdevanja, merljivim i uporedivim, čime se stvara poverenje i transparetnost među poslovnim partnerima. EcoVadis obezbeđuje kompanijama holističko rangiranje u segmentu kompanijske odgovornosti. Društveno odgovorno poslovanje (Coporate Social Responsibility) ili skraćeno CSR označava društvenu odgovornost kompanija u smislu održivog upravljanja. Velike multinacionalne kompanje sarađuju sa agencijom EcoVadis kako bi održivost svojih globalnih lanaca snabdevanja unapredili i učinili transparetnom.  
 


MA-D972 - 113629

Andreas Jenne, Head of Sustainability REHAU Industries


Konstantan dalji razvoj u kompaniji REHAU 

REHAU grupa stalno napreduje što se odražava i u ocenama EcoVadis rejtinga, sprovedenih poslednjih godina. Rezultat od 58 poena u 2019. godini, do 65 poena u 2020. godini, sada je još jednom nadmašen sa 71 poenom u ovoj godini.

„To je timski uspeh mnogih kolega i koleginica iz raznih stručnih odljenja: pravno, ljudskih resursa, upravljanje životnom sredinom i energijom, kao i održivošću. Na to možemo da budemo ponosni ali tu nećemo stati.“ Andreas Jenne, Head of Sustainability REHAU grupe. 


Kontakt za medije

Natalie Stan

Rheniumhaus, 95111 Rehau
Tel.: +49 6074 4090286
press@rehau.com

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection