Prozori u antracit boji

za moderan i udoban dom.

Zatražite ponudu za prozore

Velike prozorske površine

Prozori u antracit boji

za moderan i udoban dom.

Zatražite ponudu za prozore

Prozori u antracit boji – moderna trend boja za vaš dom

Kada je u pitanju izbor pravog prozora za vaš dom, nisu važne samo veličina i materijal okvira prozora, ulogu često igra i njihova boja. Klasična bijela za prozore je i dalje najčešća, ali nije posebno dekorativna. Iako se bijeli prozori harmonično uklapaju u ukupnu sliku, imaju i nedostatke. S druge strane, prozori u antracit boji (obično skraćeno RAL 7016) ne nude samo vizuelne, već imaju i praktične prednosti.

Prednosti prozora u antracit boji


RAU-FIPRO X: 76% uštede energije

Tamnosiva je jedna od boja koje su uvijek iznova u trendu i istovremeno imaju bezvremenski karakter. Vizuelno je u odličnom kontrastu s mnoštvom fasadnih boja i stvara moderan ukupan utisak. Isto važi i za svijetlu i za tamnu boju kuće. Mogu se slagati po nijansama ili stvoriti odgovarajući kontrast.

Prozori u antracit sivoj boji se već lakše čiste. Mrlje od prljavštine, prašina ili neznatna promjena boje su podjednako neprimjetne na tamnom okviru prozora. Modeli zato mnogo duže izgledaju njegovano i zahtijevaju manje truda od bijelih ili svijetlih varijanti. Na ramovima svijetlih prozora se primjećuje čak i najmanja mrlja. Čak i uz redovno i često čišćenje, muha koja se spusti na ram je dovoljna da pronađe ostatke koji se teško uklanjaju – to znači da nisu ni približno tako laki za održavanje kao prozori boje antracita.

Modeli prozora u antracit boji također mogu biti vrlo nenametljivo opremljeni mrežom protiv insekata koja može trajno ostati u okviru.

Nedostaci prozora u boji antracita


Prednosti RAU-FIPRO X

Glavni nedostatak tamnih modela je cijena. Obično se mora platiti doplata, tako da se mogu očekivati veći troškovi. Međutim, ovo se odnosi na sve boje prozora osim bijele. Ovo zavisi i od drugih stavki, kao što su materijal i veličina. Mali podrumski prozor je naravno jeftiniji od prozora od poda do plafona ili kliznih prozora. Proizvodi po mjeri su također skuplji. Isto važi i za modele s dvobojnim okvirima. Ako su prozori ofarbani sa spoljašnje strane, a bijeli iznutra, postoji veliki broj mogućnosti, ali je to skuplje.

Visok kvalitet i raznovrsnost su ključni


KALEIDO COLOR

Prednosti modela prozora su ubjedljive i jasne. Prilikom izbora, međutim, mora se obratiti pažnja na kvalitet materijala i obradu. Treba uzeti u obzir i različite materijale.

Tradicionalne varijante imaju ram od metala ili drveta. Međutim, u međuvremenu su se pojavili i moderni prozori od PVC-a. Prednosti ovih modela uključuju manju težinu. Veliki PVC prozori se zato lakše zamjenjuju i, za razliku od drvenih ramova, ne deformiraju se. Ne zahtijevaju redovno farbanje, dostupni su u različitim bojama, a također su izdržljivi i otporni na vremenske uslove. Dobre vrijednosti izolacije su posebno impresivne. Time se smanjuju troškovi energije i grijanja.

Ako razmišljate o tome koje PVC prozore treba postaviti, također bi trebalo otići na savjetovanje. Gotove varijante nisu uvijek najbolji izbor. Ovo je posebno tačno kada je potrebna instalacija na „nezgodnim“ mjestima. Specijalizirana kompanija za prozore u vašoj blizini rado će vas detaljno posavjetovati o tome i pružiti vam neobavezujuću ponudu, prilagođenu vašim potrebama i zahtjevima.

Alternative i boje


Moderna funkcionalnost

Raznovrsnost boja nudi brojne alternative, pa se modeli prozora mogu odabrati tako da odgovaraju fasadi kuće i ulaznim vratima, vašem ukusu i enterijeru. To je već ubjedljiva prednost.

Ali RAL boje nude još jednu prednost: Svaka standardizirana boja ima četvorocifreni broj, što omogućava da se izabere prava boja u slučaju bilo kakvog naknadnog proširenja ili drugih strukturnih promjena. Naprimjer, RAL boja 7016 označava antracit.

Međutim, mogu se koristiti i slične nijanse boje, naprimjer da bi izbor odgovarao različitim stilovima. Logične alternative u antracitu su crni i sivi prozori. Crna ima veću težinu u kontrastu, ali može stvoriti veoma moderan efekt. Svjetlija siva stvara mekši utisak, a može se kombinovati na mnogo načina.

REHAU prozori u antracit boji – Vaša lična ponuda prozora


Dizajni prozora

Visokokvalitetni REHAU prozori, prilagođeni vašim individualnim željama i potrebama, osiguravaju veći osjećaj prijatnosti i sigurnosti u vašem domu.

S REHAU prozorskim sistemima GENEO i SYNEGO, ugradnja prozora je lakša nego ikada prije.

Zamjena prozora novim prozorima kompanije REHAU također se vrši lako i bez problema. Prozore tada također profesionalno odlaže vaša specijalizirana kompanija za proizvodnju prozora – za veću održivost i zaštitni pristup životnoj sredini. Inovirani prozori – za savremeni način života i budućnost.

Bit će nam zadovoljstvo da vas posavjetujemo o vašim opcijama i da vam besplatno pružimo neobavezujuću ponudu prozora.

Pregled REHAU prozorskih sistema


Panoramske prozorske površine

Vaša ponuda prozora – brzo i besplatno

Jednostavno. Lično. REHAU. Ovdje možete dobiti individualnu ponudu u samo 6 koraka. Obratite nam se odmah!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection