Bijeli prozori kompanije REHAU

Zatražite ponudu za prozore

AL-D1243_01_CL - 1075059

Bijeli prozori kompanije REHAU

Zatražite ponudu za prozore

Prozori u bijeloj boji: klasici među bojama za prozore

Donošenje odluke o boji prozora je glavobolja za mnoge ljude. To je potpuno razumljivo jer boja prozora i vrata u velikoj mjeri određuju izgled fasada kuća koje će trajati godinama. Zato kupovinu treba pažljivo razmotriti.

Bijela je vječni klasik: jednostavna boja koja savršeno ide uz mnoge boje kuća. Zbog toga su bijeli prozori izuzetno popularni kod vlasnika kuća. Dugotrajnost PVC prozora u bijeloj boji je još jedan odlučujući faktor kada se radi o donošenju odluke o kupovini. Svijetle nijanse boje prozora ni na koji način nisu inferiorne u odnosu na tamne boje kada je u pitanju održavanje. Važi sljedeće: Bijeli PVC prozori se lako čiste i otporni su na vremenske uslove, temperaturu i sunce.

Bijela boja okvira se može postići u velikom broju gradacija. Poznate nijanse bijele boje su RAL 9010 kao čisto bijela, RAL 9016 kao saobraćajno bijela, RAL 9001 kao krem bijela, RAL 9002 kao sivo-bijela, RAL 9003 kao signalno bijela ili RAL 1013 kao biserno bijela.

Šta treba uzeti u obzir pri kupovini bijelih prozora?


Brillant-Design prozori

Fasada kuće, prozorska daska i krov trebaju biti u skladu s bojom vrata i prozora (INSILL prozorska daska iz kompanije REHAU nudi vam različite opcije boja). Bijela boja je prilično nezahtjevna u ovom pogledu. Bijela boja se uklapa u mnoge koncepte. Bijeli prozori također često prave izuzetno sofisticiran kontrast tamnim fasadama.

Ručkice za prozore i okviri prozora su obično iste boje kao i prozori - ali nema ograničenja u pogledu dizajna boja.

Koje boje alternativnih trendova postoje osim bijele?


700-D179 - 69045

Svako ko pažljivo prošeta ulicama novog stambenog naselja ubrzo će vidjeti: antracit sivi prozori, crni prozori i prozori u sivoj boji se pored bijele sve više koriste. Naravno, mnogi vlasnici kuća i dalje se odlučuju za prozore u dekoru drveta.

Koje dodatne funkcije prozori trebaju imati?


SYNEGO SLIDE

Odluku o kupovini novih prozora ne treba donositi isključivo iz estetskih razloga. Dodatne funkcije kao što su toplota, zaštita od buke i zaštita od provale igraju podjednako važnu ulogu. U-vrijednost je ključna kada je riječ o toplotnoj izolaciji: što je manja U-vrijednost, veća je izolacija i ušteda energije – uštedite na troškovima grijanja u hladnim zimskim mjesecima. Prozori sa zvučnom izolacijom sprečavaju prenošenje vanjske buke u unutrašnjost, a to je posebno važno za nekretnine na prometnim ulicama ili u urbanim sredinama. Prozori sa zaštitom od provala od klase otpornosti RC 2 su preporuka policije da bi se neželjenim uljezima značajno otežao neprimjetan ulazak u kuću i da biste mogli mirno spavati noću ili da bezbrižno započnete odmor.

Koliko koštaju prozori u bijeloj boji?


Minhenska građevinska zadruga

Prozori u bijeloj boji također postižu poene u pogledu cijene. U poređenju s dvostrano ofarbanim prozorima, troškovi su često i do 30% niži od cijene prozora u antracit ili crnoj boji. Pored iznosa za nove prozore, svakako treba razmisliti i o troškovima montaže koji su dodatni troškovi pri kupovini prozora. U mnogim slučajevima kupci dobijaju kompletnu ponudu za svoje nove prozore.

Kako se vrši montaža prozora?


864-D1002 - 1075461

Ugradnja prozora prvenstveno zavisi od situacije ugradnje. Postoje razlike između ugradnje u nove zgrade i stare zgrade. Za ugradnju u nove zgrade, preporučuje se da se prozori ugrade prije malterisanja unutrašnjih i spoljašnjih zidova. Prozori u novoj zgradi se često postavljaju nakon što su grubi radovi završeni. U starim objektima se prvo moraju ukloniti stari prozori i precizno postaviti novi okviri u postojeće zidove u skladu s DIN propisima. Monterima prozora tada su potrebni specijalni alati i odgovarajući materijali. Nakon ugradnje, prozori se moraju podesiti. Ovo je od suštinskog značaja za toplotnu izolaciju. Pravilno podešeni prozori sprečavaju prodor zraka, posebno u zimskim mjesecima. Na kraju, ali ne i najmanje važno, ovo ima pozitivan efekt na temperaturu prostorije i troškove grijanja. Da biste imali zadovoljavajuću zvučnu i toplotnu izolaciju, idealno bi bilo da angažujete kvalificirano osoblje kada instalirate nove prozore.

Specijalizirana kompanija za prozore u vašoj blizini rado će vas detaljno posavjetovati i besplatno će vam pružiti neobavezujuću ponudu prozora, prilagođenu vašim potrebama i zahtjevima.

REHAU prozorski sistemi

REHAU prozori u bijeloj boji: Vaša lična ponuda za prozore

Visokokvalitetni REHAU prozori, prilagođeni vašim individualnim željama i potrebama, osiguravaju veći osjećaj prijatnosti u vašem domu.

S REHAU prozorskim sistemima GENEO i SYNEGO, ugradnja prozora je lakša nego ikada prije. Inoventni prozori – za savremeni način života i budućnost.

Bit će nam zadovoljstvo da vas posavjetujemo o vašim opcijama i da vam besplatno pružimo neobavezujuću ponudu prozora.

Vaša ponuda prozora – brzo i besplatno

Jednostavno. Lično. REHAU. Ovdje možete dobiti individualnu ponudu u samo 6 koraka. Obratite nam se odmah!

Engineering progress

Enhancing lives

Idi na ponudu

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection