PVC prozori u dekoru drveta

Zahvaljujući KALEIDO WOODEC tehnologiji izgledaju realistično slični drvenim prozorima i nude sve prednosti PVC prozora.

Zatražite ponudu za prozore

980-D524_CL - 116731

PVC prozori u dekoru drveta

Zahvaljujući KALEIDO WOODEC tehnologiji izgledaju realistično slični drvenim prozorima i nude sve prednosti PVC prozora.

Zatražite ponudu za prozore

PVC prozori u dekoru drveta su izdržljivi s prirodnim šarmom

Drvo je jedan od najstarijih materijala za prozorske okvire i još je veoma popularno. Međutim, kao i većina prirodnih proizvoda, prozori napravljeni od pravog drveta su podložni štetočinama i zahtijevaju relativno mnogo vremena za održavanje i njegu. Da bi se spriječila oštećenja, drveni prozori zahtijevaju redovno održavanje i farbanje. PVC prozori u dekoru drveta su idealna alternativa pravom drvetu jer imaju prijatan izgled drvenog prozora i nude prednosti PVC prozora. Zbog nižih troškova materijala, sve više vlasnika kuća se odlučuje za ugradnju PVC prozora s dekorom od drveta po mjeri. Oni su centralni element svake nekretnine, imaju nepogrešiv izgled i također prenose toplu i prijatnu atmosferu stanovanja i osjećaj sigurnosti. Svojim privlačnim izgledom upotpunjuju i većinu dekorativnih elemenata i dijelova enterijera u porodičnoj kući ili vikendici. Njihova posebna svojstva uključuju odličnu izolaciju i prirodnu estetiku.

Šta izgled drveta znači za PVC prozore?


700-D224 - 70969

Prozori u dekoru drveta izrađeni su od PVC-a, koji je jedna od najčešće proizvedenih plastičnih masa u svijetu. Ram prozora je prekriven posebnom dekorativnom folijom koja je veoma izdržljiva i odlikuje se prirodnim izgledom. Ove folije prekrivaju sjajni bijeli izgled plastičnih prozora i dostupne su u velikom broju dizajna. Jedan od klasika je nijansa boje Golden Oak, koja podsjeća na toplu boju hrasta. Dodatni izbor obuhvata nijanse boja kao što su daglas jela ili bor pa do tamnih nijansi boja drveta kao što su orahovina ili mahagoni. Osim boja, folije daju i teksturu drveta pravih drvenih prozora, tako da se ne mogu razlikovati od pravih drvenih prozora. Ne samo da se vizuelno teško mogu razlikovati od pravih drvenih prozora, one i na dodir djeluju realistično jer imitiraju haptiku drvene konstrukcije. Uprkos dubokom profiliranju, ramovi prozora se lako čiste. Zahtijevaju malo više od povremenog brisanja vlažnom krpom i čvrsti su.

Koje su prednosti PVC prozora u dekoru drveta u poređenju s klasičnim drvenim prozorima?


700-D185 - 69056

Da bi se osigurala funkcionalnost drvenih prozora, oni se moraju farbati na svake dvije godine. Takav napor održavanja ne postoji kod PVC prozora u dekoru drveta. Pored toga, površina otporna na vremenske uslove može izdržati čak i najekstremnije vremenske uslove, neosjetljiva je na vlagu i zato ima dug vijek trajanja. Sastoje se od takozvanog višekomornog profila. U ovim šupljinama se skladišti zrak, što osigurava bolju toplotnu izolaciju. Na taj način se sprečava da ne izađe zrak koji se nalazi u kući. Ako se stari drveni prozori zamijene modernim PVC alternativama, ne samo da se troškovi energije mogu značajno smanjiti, već se može smanjiti i emisija CO2 iz kuće. Moderno termoizolacijsko zastakljenje osigurava dodatnu energetsku efikasnost. Kombinacija niskog održavanja, niskih troškova nabavke i uštede na troškovima energije čini prozore s izgledom drveta isplativom opcijom koja je i dalje visokog kvaliteta. Također su dobar izbor u pogledu održivosti jer imaju posebno dobra reciklažna svojstva. Materijal se može u potpunosti reciklirati do sedam puta. Izdržljivi materijal se proizvodi i obrađuje na način koji štedi resurse, jer je potrebna samo mala količina energije i stvara se malo otpada. Još jedna prednost je to što je bezopasan po zdravlje i otporan na plamen.

Koje alternative postoje za PVC prozore u dekoru drveta?


980-D529_CL - 116738

Iako prozori s dekorom drveta omogućavaju prijatnu atmosferu stanovanja i prirodno okruženje, postoje i druge zanimljive alternative. Smeđi prozori dolaze u različitim nijansama i također izgledaju slično efektu drvenog dekora. Tamnije nijanse smeđe boje čine lijep kontrast svijetlim zidovima i povezuju se s prirodom i kontemplacijom. Druge boje prozora, kao što su crno-smeđa, čokoladna smeđa, kesten smeđa, tamno-smeđa ili mahagoni također su dobar izbor i stvaraju prirodniji karakter. Zemljani tonovi nisu samo popularna boja prozora u rustikalnim kućama ili kućama od drveta – posebno su popularni u modernim nekretninama.

Pregled REHAU prozorskih sistema.


REHAU PVC prozori u izgledu drveta – Vaša lična ponuda prozora


700-D177 - 69042

Visokokvalitetni REHAU prozori, prilagođeni vašim individualnim željama i potrebama, osiguravaju veći osjećaj prijatnosti i sigurnosti u vašem domu.

S REHAU prozorskim sistemima GENEO i SYNEGO, ugradnja prozora je lakša nego ikada prije.

Zamjena prozora novim prozorima kompanije REHAU također se izvodi jednostavno i bez problema. Prozore tada također profesionalno odlaže vaša specijalizirana kompanija za proizvodnju prozora – za veću održivost i zaštitni pristup životnoj sredini. Inovirani prozori – za savremeni način života i budućnost.

Vaša ponuda prozora – brzo i besplatno

Jednostavno. Lično. REHAU. Ovdje možete dobiti individualnu ponudu u samo 6 koraka. Obratite nam se odmah!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection