Pregled svih REHAU prozora sa zvučnom izolacijom

Zatražite ponudu za prozore

700-D248 - 72535

Pregled svih REHAU prozora sa zvučnom izolacijom

Zatražite ponudu za prozore

Zvučnoizolovani prozori za vaš dom, mesto opuštanja i mira

Lep dom znači da se u njemu u potpunosti osećamo prijatno, to je mesto gde možemo da nađemo svoj mir, da se isključimo i da se jednostavno opustimo. Međutim, miran san koji nas oporavlja nakon stresnog radnog dana ili udobno filmsko veče u krugu porodice, je faktički nemoguć ukoliko je napolju bučno. Vozila se kreću saobračajnicama, komšija kosi travu ili sluša glasnu muziku, svakodnevno nas okružuju razni zvukovi koji nas svojom bukom opterećuju. No, buka nije samo remetilački faktor, već tokom vremena utiče na naše zdravlje. 

Statistika jasno potvrđuje: naš kvalitet života u mnogome zavisi od toga u kojoj meri smo izloženi buci. Buka uzrokovana saobraćajem predstavlja zdravstveni rizik, koji ne treba potcenjivati. Ukoliko je unutar naša četiri zida preglasno, onda ne možemo ni kocentrisano da radimo, niti da imamo miran san. Na primer, nivo buke u spavaćoj sobi ne bi smeo da prekorači 25 decibela (dB), jer prema izjavama stručnjaka, samo tada je moguć zdrav san. Prilikom planiranja novogradnje ili renoviranja porodične kuće treba poštovati sledeće parametre za odgovarajuću prostoriju:

  • spavaća soba: maksimalno 25 dB
  • dnevna soba: maksimalno 35 dB
  • radna soba: 35–50 dB

Bilo da je u pitanju buka od šinskog saobračaja, aviona ili drugih saobraćajnih učesnika: u domu treba da vlada mir i tišina, i zbog toga treba da ga opremimo zvučnoizolovanim prozorima. Zvučnoizolovani prozori ne dozvoljavaju da spoljašnja buka opterećuje unutrašnji prostor i tako nam obezbeđuju oporavak uz tihe dane i noći. Tako vaš dom postaje oaza mira i oporavka.

REHAU zvučnoizolovani prozori, vaša personalizovana ponuda


Visokokvalitetni REHAU prozori su dostupni sa različitim nivoima zvučne zaštite. Oni obezbeđuju neophodan mir i opuštenost u vašem domu uz redukciju buke i do 26 puta. Inovativni prozori za život danas i sutra.

Biće nam drago da vas sveoubhvatno posavetujemo po pitanju zvučnoizolovanih prozora i da vam obezbedimo besplatnu i neobavezujuću ponudu za prozore.

Pregled klasa zvučne izolacije


Zvučno izolovana i sigurnosna zastakljenja prozora

Koeficijent zvučne izolacije, meren u decibelima (dB), pokazuje koliko uznemirujuće spoljašnje buke može da se zadrži prozorom. Pri tome važi: što je vrednost u decibelima veća, to je bolja zvučna izolacija. Na primer, prozor sa klasom zvučne izolacije 5 može da smanji prodorni zvuk za 45-59 dB. To odgovara nivou buke kosačice za travu koja je na udaljenosti od nekoliko metara.

U Nemačkoj su zvučno izolovani prozori podeljeni u šest klasa zvučne izolacije. Međutim, u praksi se obično koriste samo klase 2 do 5. U zavisnosti od gustine saobraćaja i udaljenosti od ulice, treba izabrati pravu klasu zvučne izolacije. Nivo buke do 70 dB se brzo postiže ako živite na prometnom glavnom putu. Obim saobraćaja od nekoliko hiljada vozila na sat tamo nije retkost.

Izbor pravog prozora se zato odnosi na određivanje dB vrednosti zagađenja bukom u vašem stambenom području kako biste izabrali odgovarajući prozor sa odgovarajućom zaštitom od buke. Pre nego što se odlučite za kupovinu prozora, najbolje je da dobijete detaljan savet od specijalizovane firme za prozore u Vašoj blizni o tome koja klasa zvučne izolacije zapravo odgovara Vašim potrebama i zahtevima.

Klasa zvučne izolacije (SSK)

Nivo spoljašnje buke

Koeficijent zvučne izolacije (Rw)

Gustina saobraćaja

Udaljenost od kuće do ulice

1

≤55 dB

25-29 dB

Mirna ulica
(10-50 automobila/sat)

≥ 35 m

2

56-60 dB

30-34 dB

Velika mirna ulica
(10-50 automobila/sat)

26–35 m

3

61-65 dB

35-39 dB

Prometna ulica
(50-200 automobila/sat)

26–35 m

4

66-70 dB

40-44 dB

Glavna ulica
(1.000-3.000 automobila/sat)

100–300 m

5

71-75 dB

45-59 dB

Glavna ulica
(1.000-3.000 automobila/sat)

35–100 m

6

76-80 dB

≥ 50 dB

Brza ulica
(3.000-5.000 automobila/sat)

< 100 m

  • Klasa zvučne izolacije 1: Koeficijent zvučne izolacije od 25–29 dB — preporučuje se na udaljenosti od ≥ 35 metara između kuće i mirne ulice (10–50 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 2: Koeficijent zvučne izolacije od 30–34 dB — preporučuje se na udaljenosti od 26–35 metara između kuće i mirne ulice (10–50 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 3: Koeficijent zvučne izolacije od 35–39 dB — preporučuje se na udaljenosti od 26–35 metara između kuće i prometne ulice (50–200 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 4: Koeficijent zvučne izolacije od 40–44 dB — preporučuje se na udaljenosti od 100–300 metara između kuće i glavne ulice (1.000–3.000 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 5: Koeficijent zvučne izolacije od 45–59 dB — preporučuje se na udaljenosti od 35–100 metara između kuće i glavne ulice (1.000–3.000 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 6: Koeficijent zvučne izolacije od ≥ 50 dB — preporučuje se na udaljenosti od < 100 metara između kuće i brze ulice (3.000-5.000 automobila/sat)

Konstrukcija prozora sa zvučnom izolacijom


veliki i svetlom obasjani prozori

Postizanje klase zvučne izolacije pre svega zavisi od debljine i vrste stakla. Kod prozora sa jednostrukim staklom skoro da ne postoji barijera za prodor spoljašnje buke u stambeni prostor. Bez dodatnih troškova za specijalno zvučnoizolovano staklo, efekat zaštite kod savremenih prozora može da se unapredi ugradnjom dvostrukog ili trostrukog stakla. Međutim, samo staklo ne čini dobar zvučnoizolovan prozor. 

Kakve su razlike u klasama zvučnoizolovanih prozora? Svim klasama je zajedničko trostruko staklo. Prozori klase 5 nemaju više stakala od prozora klase 2, ali se razlikuju po debljini stakla. Dok su uobičajena stakla kod prozora klase 2, debljine 4 milimetara, konstrukcija kod prozora klase 5 izgleda, kao što sledi: unutrašnje od tri stakala je takođe debljine 4 milimetara, dok je staklo sa unutrašnje strane, okrenuto prema stambenom prostoru sa 10 milimetara znatno deblje, a staklo sa spoljašnje strane, okrenuto ka ulici, je od lamirinago stakla (VG) 8 milimetara debljine. Zbog različitih debljina stakala i asimetrične konstrukcije zastakljenja, njihovo pojedinačno pomeranja usled vibracija je otežano. To znači da se zvučni talasi prelamaju i da se nivo buke, koja bi mogla da se prenese u unutrašnji prostro, znatno redukuje, a time unapređuje kvalitet života. Zbog toga važi pravilo, što je veća razlika između debljine unutrašnjeg i spoljašnjeg stakla, to je bolji efekat zvučne izolacije prozora. 

Kakve koristi od visokokvalitetnih zvučnoizolovanih prozora kada moramo da ih otvorima da provetrili prostor? Ovde svoju primenu nalaze zvučnoizolovani prozori sa ventilacijom. Oni obezbeđuju zdravu klimu u prostoru i svež vazduh, čaki i pri zatvorenom prozoru, ali takvi prozori su skuplji. 

Troškovi za zvučnoizolovane prozore


700-D411 - 76240

Na pitanje, koliko će da košta zvučnoizolovani prozor, ne postoji paušalan odgovor, ali ipak važi sledeće: uz dodatnu zvučnu izolaciju, raste i cena pojedinačnog prozora. Za prozor sa klasom zvučne izolacije 3 treba očekivati doplatu od prosečno 60 evra po m² prozorske površine. Kod klase 5 doplata se kreće i do 200 evra po m². Ono što bitno utiče na cenu nije samo klasa zvučne izolacije, već i materijal za izradu prozorskog štoka. PVC prozori su posebno povoljni. 

Specijalizovana firma za prozore u vašoj blizini rado će vas detaljno posavetovati i pružiti vam neobavezujuću ponudu prozora, prilagođenu vašim potrebama i zahtevima.

Ugradnja zvučnoizolovanih prozora


Velike prozorske površine

Da bi ste imali zadovoljavajuću zvučnu izolaciju, idealno bi bilo da angažujete kvalifikovano osoblje kada instalirate nove prozore sa zvučnom izolacijom. Nepravilna montaža, posebno nepravilno zaptivanje spojeva prozora, može da dovede do smanjenog izolacionog efekta prozora sa zvučnom izolacijom.

REHAU prozorski sistem GENEO i SYNEGO čini zamenu veoma jednostavnom. Zamena je jednostavna, čak i kada su stanari unutra. Specijalizovana firma za prozore obezbeđuje odlaganje na stručan način.

KALEIDO COLOR dezeni za zvučnoizolovane prozore

Sa KALEIDO COLOR programom površina i boja postavljate materijale koji podležu najstrožim standardima kvaliteta. Precizne analize i dugotrajno ispitivanje pod najvećim opterećenjima obezbeđuju dugo uživanje u vašim REHAU prozorima. U zavisnosti od individualnih želja, koriste se različiti procesi i površine.

KALEIDO COVER

KALEIDO COVER

Savršen efekat aluminijuma: Aluminijumske obloge kombinuju elegantan izgled sa tehničkim prednostima PVC prozora.
 

Više

KALEIDO PAINT

KALEIDO PAINT

Neograničene mogućnosti: kvalitetan lak sa sjajnom ili mat završnom obradom u gotovo svim RAL bojama. Posebno istaknuto: Strukturisani premazi za specijalne efekte.

Više

KALEIDO FOIL

KALEIDO FOIL

Provereni standardni postupak sa dvoslojnom PVC folijom: osnovna folija daje željenu boju, a transparentni gornji sloj štiti od uticaja okoline.

Više

KALEIDO WOODEC

KALEIDO WOODEC

Realističan efekat: impresivan izgled i osećaj drveta sa mat završnom obradom i posebno dubokim utiskivanjem. Zahvaljujući tome, PVC prozori se skoro ne razlikuju od drvenih prozora.

Više

Odgovarajući dopunski asortiman za zvučnoizolovane prozore

Vaša ponuda prozora, brzo i besplatno

Jednostavno. Lično. REHAU. Ovde možete dobiti individualnu ponudu u samo 6 koraka. Obratite nam se odmah!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection