Svi REHAU prozori sa zvučnom izolacijom na jednom mjestu

Zatražite ponudu za prozore

700-D248 - 72535

Svi REHAU prozori sa zvučnom izolacijom na jednom mjestu

Zatražite ponudu za prozore

Prozori sa zvučnom izolacijom – Vaš dom, mjesto mira i relaksacije

Prelijep dom znači da se osjećamo dobro svuda okolo – to je mjesto gdje možemo pronaći mir i jednostavno se isključiti i opustiti. Miran san nakon stresnog dana na poslu ili prijatne filmske večeri s porodicom je praktično nemoguć kada je napolju bučno. Vožnja automobila po ulicama, komšija šiša travnjak ili pušta glasnu muziku – svakodnevno nas okružuju razni šumovi i opterećuju bukom. Međutim, buka nije samo dosadna, već vas na duge staze može čak i razboljeti.

Statistika to jasno dokazuje: kvalitet našeg života u velikoj mjeri zavisi od toga u kojoj mjeri smo izloženi buci. Buka koju stvara saobraćaj predstavlja čak i zdravstveni rizik koji ne treba potcijeniti. Ako je preglasno u naša četiri zida, ne možemo ni raditi koncentrisano niti spavati u miru. U spavaćoj sobi, naprimjer, ne bi se trebalo prekoračiti nivo buke od 25 decibela (dB). Po mišljenju stručnjaka, samo tada je moguć zdrav san. Svako ko planira novu gradnju ili renoviranje porodične kuće treba uzeti u obzir sljedeće smjernice za odgovarajuće prostorije:

  • Spavaća soba: maksimalno 25 dB
  • Dnevna soba: maksimalno 35 dB
  • Radna soba: 35-50 dB

Bez obzira da li je u pitanju buka željeznice, buka aviona ili druga saobraćajna buka: Dom treba biti što tiši i opremljen kvalitetnim prozorima. Prozori sa zvučnom izolacijom sprečavaju buku i na taj način osiguravaju tihe i mirne dane i noći. Tako će vaš dom postati oaza mira.

REHAU prozori sa zvučnom izolacijom – Vaša lična ponuda prozora


Visokokvalitetni REHAU prozori, dostupni s različitim nivoima zvučne izolacije, brinu se za neophodan mir i opuštanje u vašem domu, uz smanjenje buke do 26 puta. Inovativni prozori – za savremeni način života i budućnost.

Dozvolite nam da vas detaljno posavjetujemo o vašim prozorima sa zvučnom izolacijom i već danas, jednostavno i besplatno, osigurajte svoju neobavezujuću ponudu prozora kompanije REHAU.

Pregled klasa zvučne izolacije


Zvučno izolovana i sigurnosna zastakljenja prozora

Koeficijent zvučne izolacije, izmjeren u decibelima (dB), pokazuje koliko uznemirujuće vanjske buke se može zadržati prozorom. Pri tome važi: što je vrijednost u decibelima veća, to je bolja zvučna izolacija. Naprimjer, prozor s klasom zvučne izolacije 5 može smanjiti prodorni zvuk za 45-59 dB. To odgovara nivou buke kosilice za travu koja je na udaljenosti od nekoliko metara.

U Njemačkoj su zvučno izolovani prozori podijeljeni u šest klasa zvučne izolacije. Međutim, u praksi se obično koriste samo klase 2 do 5. U zavisnosti od gustine saobraćaja i udaljenosti od ulice, treba izabrati pravu klasu zvučne izolacije. Nivo buke do 70 dB se brzo postiže ako živite na prometnom glavnom putu. Obim saobraćaja od nekoliko hiljada vozila na sat tamo nije rijetkost.

Izbor pravog prozora se zato odnosi na određivanje dB vrijednosti zagađenja bukom u vašem stambenom području kako biste izabrali odgovarajući prozor s odgovarajućom zaštitom od buke. Prije nego što se odlučite za kupovinu prozora, najbolje je da dobijete detaljan savjet od specijalizirane kompanije za prozore u vašoj blizni o tome koja klasa zvučne izolacije zapravo odgovara vašim potrebama i zahtjevima.

Klasa zvučne izolacije (SSK)

Nivo spoljašnje buke

Koeficijent zvučne izolacije (Rw)

Gustina saobraćaja

Udaljenost od kuće do ulice

1

≤55 dB

25-29 dB

Mirna ulica
(10-50 automobila/sat)

≥ 35 m

2

56-60 dB

30-34 dB

Velika mirna ulica
(10-50 automobila/sat)

26-35 m

3

61-65 dB

35-39 dB

Prometna ulica
(50-200 automobila/sat)

26-35 m

4

66-70 dB

40-44 dB

Glavna ulica
(1.000-3.000 automobila/sat)

100-300 m

5

71-75 dB

45-59 dB

Glavna ulica
(1.000-3.000 automobila/sat)

35-100 m

6

76-80 dB

≥ 50 dB

Brza ulica
(3.000-5.000 automobila/sat)

< 100 m

  • Klasa zvučne izolacije 1: Koeficijent zvučne izolacije od 25–29 dB — preporučuje se na udaljenosti od ≥ 35 metara između kuće i mirne ulice (10–50 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 2: Koeficijent zvučne izolacije od 30–34 dB — preporučuje se na udaljenosti od 26–35 metara između kuće i mirne ulice (10–50 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 3: Koeficijent zvučne izolacije od 35–39 dB — preporučuje se na udaljenosti od 26–35 metara između kuće i prometne ulice (50–200 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 4: Koeficijent zvučne izolacije od 40–44 dB — preporučuje se na udaljenosti od 100–300 metara između kuće i glavne ulice (1.000–3.000 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 5: Koeficijent zvučne izolacije od 45–59 dB — preporučuje se na udaljenosti od 35–100 metara između kuće i glavne ulice (1.000–3.000 automobila/sat)
  • Klasa zvučne izolacije 6: Koeficijent zvučne izolacije od ≥ 50 dB — preporučuje se na udaljenosti od < 100 metara između kuće i brze ulice (3.000-5.000 automobila/sat)

Konstrukcija prozora sa zvučnom izolacijom


veliki i svjetlom obasjani prozori

Koja klasa zvučne izolacije se postiže zavisi prije svega od debljine i vrste zastakljenja. S prozorima s jednostrukim zastakljenjem, vanjska buka može skoro nesmetano ući u stambeni prostor. Bez dodatnih troškova za specijalno zvučno izolovano zastakljenje, novi prozori mogu imati bolji zaštitni efekt s dvostrukim ili trostrukim zastakljenjem. Samo zastakljenje ne čini dobar prozor za zaštitu od buke.

Po čemu se razlikuju klase zvučno izolovanih prozora? Moderno trostruko zastakljenje je zajedničko za sve klase. Prozori klase 5 zato nisu opremljeni s više stakala od prozora klase 2. Međutim, debljina prozora je drugačija. Dok su prozorska stakla klase 2 obično debela četiri milimetra, prozor klase 5 je konstruisan na sljedeći način: unutrašnjost tri stakla je također debela četiri milimetra. Prozorsko staklo okrenuto prema dnevnom boravku je s deset milimetara znatno deblje. Staklo okrenuto prema ulici se sastoji od lameliranog stakla (VG) koje je uvijek debljine osam milimetara. Zbog različitih debljina stakala i asimetrične strukture stakla, sljedeća stakla s ne mogu tako lako pokrenuti. To znači da su zvučni talasi razbijeni i nivo buke koji može prodrijeti iz spoljašnjosti u unutrašnjost je značajno smanjen, a kvalitet života je povećan. Zato važi: što je veća debljina unutrašnjeg i spoljašnjeg stakla, to je bolji efekt zvučne izolacije prozora.

Ali kakva je korist od visokokvalitetnih prozora sa zvučnom izolacijom ako ih morate otvarati da biste provjetrili? Zato se koriste prozori sa zvučnom izolacijom i ventilacijom. Oni osiguravaju zdravu klimu u prostoriji i svjež zrak čak i kada je prozor zatvoren, ali su povezani s većim troškovima.

Cijena prozora sa zvučnom izolacijom


700-D411 - 76240

O tome koliko košta prozor sa zvučnom izolacijom ne može se uopćeno odgovoriti, ali važi sljedeće: cijena po prozoru raste s dodatnom zvučnom izolacijom. Za prozore s klasom zvučne izolacije 3, treba uračunati prosječnu doplatu od 60 eura po m² površine prozora. Doplata za klasu 5 je do 200 eura po m². Ono što određuje cijenu nije samo klasa zvučne izolacije, već i materijal okvira prozora. PVC prozori su posebno jeftini.

Specijalizirana kompanija za prozore u vašoj blizini rado će vas detaljno posavjetovati i pružiti vam neobavezujuću ponudu prozora, prilagođenu vašim potrebama i zahtjevima.

Ugradnja prozora sa zvučnom izolacijom


Velike prozorske površine

Da biste imali zadovoljavajuću zvučnu izolaciju, idealno bi bilo da angažujete kvalificirano osoblje kada instalirate nove prozore sa zvučnom izolacijom. Nepravilna montaža, posebno nepravilno zaptivanje spojeva prozora, može dovesti do smanjenog izolacijskog efekta prozora sa zvučnom izolacijom.

REHAU prozorski sistem GENEO i SYNEGO čini zamjenu prozora lakom kao dječija igra. Zamjena je laka - čak i kada su stanari unutra. Specijalizirana kompanija za prozore osigurava odlaganje na stručan način.

KALEIDO COLOR dizajni za prozore sa zvučnom izolacijom

S KALEIDO COLOR programom površina i boja postavljate materijale koji podliježu najstrožim standardima kvaliteta. Precizne analize i dugotrajno ispitivanje pod najvećim opterećenjima osiguravaju da dugo vremena možete uživati u svojim REHAU prozorima. U zavisnosti od individualnih želja, koriste se različiti procesi i površine.

KALEIDO COVER

KALEIDO COVER

Savršen efekt aluminija: Aluminijske obloge kombiniraju elegantan izgled s tehničkim prednostima PVC prozora.

Više

KALEIDO PAINT

KALEIDO PAINT

Neograničene mogućnosti: kvalitetan lak sa sjajnom ili mat završnom obradom u gotovo svim RAL bojama. Posebno istaknuto: Strukturirani premazi za specijalne efekte.

Više

KALEIDO FOIL

KALEIDO FOIL

Provjereni standardni postupak s dvoslojnom PVC folijom: osnovna folija daje željenu boju, a transparentni gornji sloj štiti od uticaja okoline.

Više

KALEIDO WOODEC

KALEIDO WOODEC

Realističan efekt: impresivan izgled i osjećaj drveta s mat završnom obradom i posebno dubokim utiskivanjem. Zahvaljujući tome, PVC prozori se skoro ne razlikuju od drvenih prozora.

Više

Dodatna oprema za prozore sa zvučnom izolacijom

Vaša ponuda prozora – brzo i besplatno

Jednostavno. Lično. REHAU. Ovdje možete dobiti individualnu ponudu u samo 6 koraka. Obratite nam se odmah!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection