ARTEVO

Фикцијата станува реалност !

Револиционерен нов премиум систем на прозорски профили, кој поставува нови стандарди на полето на дизајн, големини, продуктивност и одржливост.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Регистрирајте се овде, за да бидете постојано информирани за ARTEVO.

Регистрирај се сега

680-D007 - 1099092

ARTEVO

Фикцијата станува реалност !

Револиционерен нов премиум систем на прозорски профили, кој поставува нови стандарди на полето на дизајн, големини, продуктивност и одржливост.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Регистрирајте се овде, за да бидете постојано информирани за ARTEVO.

Регистрирај се сега

Фикцијата станува реалност !


Одеднаш стануваш визионер во прозорската бранша. 

ARTEVO – Фикцијата станува реалност. 

680-D055_CL - 1108116

Почеток на нова ера: ARTEVO обединува многубројни исклучителни карактеристики во револуционерно решение за професионалци за прозорци. 
ARTEVO e:

-    Визионерски 
-    Единствен 
-    Иновативен 
-    Продуктивен 
-    Одржлив

Бидете информирани и инспирирани и станете визонер во браншата на прозорците ! Уште поголеми прозорци и архитектонски на највисоко ниво.

Одеднаш си експерт за дизајн на сцената на прозорците. 

ARTEVO – Фикцијата станува реалност.

680-D033_CL - 1108138

Уште поголеми прозорци и архитектонски на највисоко ниво.

Одеднаш си експерт за дизајн на сцената на прозорците. 

ARTEVO – Фикцијата станува реалност.Висококвалитетна оптика

Во својата верзија која се порамнува со површината, ARTEVO постигнува уреден и едноставен дизајн со изглед на алуминиум.

680-D001 - 1098571

Прозорци со совршен дизајн

Јасните и аголни контури обезбедуваат естетика на највисоко ниво. Посебно
тесните профили отвораат нови архитектонски можности со влез на максимална природна светлина.

680-D014 - 1098891Зголемени перформанси и стабилност

Со оптимизираната употреба на материјалот со високи перформанси RAU-FIPRO X, ARTEVO во потполност ги редефинира границите на она што е изводливо во поглед на големините на прозорците. Интергрирањето на компoзитен материјал зајакнат со стаклени влакна, обезбедува апсолутно рамномерна и сигурна распределба на оптеретувањето низ цел напречен пресек на профилот. Зоните на сила на надворешните ѕидови даваат дополнителна стабилност, крутост на торзија и стабилност на различни временски услови.

Дури и прозорските елементи, со висина до плафон, со висина на крилото до 2,80 m се функционално сигурни.
До висина од 2,45 m не мора да се користат челични засилувања. 

Signet_RAUFIPRO_MK - 119030


Одржливост по цела линија

Одеднаш ги играте сите на ѕид, кога станува збор за одржливоста.

ARTEVO – Фикцијата станува реалност.

680-D071_CL - 1108100

Одржливост по цела линија

Одеднаш ги играте сите на ѕид, кога станува збор за одржливоста.

ARTEVO – Фикцијата станува реалност.Кружна економија – обмислена до детал

Награден со ознаката EcoPuls, ARTEVO се залага за кружната економија на REHAU и за јасна посветеност на одржливоста. Со содржина на рециклиран материјал во јадрото на профилот, системот дава активен придонес за поодржлива иднина.

На крајот на долгиот животен циклус, ARTEVO повторно станува извор на суровини за нови прозорци. Дури и фолијата REHAU LowE може, без никаков проблем, да биде внесена во процесот на рециклирање, бидејќи не се користат изолациски пени.

REHAU_Signet_ECOPULS_MK - 119031

762602_MK - 1077488

Извонредна топлинска изолација

Дури и за времето додека се користат, ARTEVO прозорците убедуваат со својата одржливост. 90% од сите елементи на ARTEVO доаѓаат без
челично засилување, па така не постои можност за појава на неповолни топлински мостови. Така се постигнуваат Uf- вредности до 0,98 W/(m2K) 

680-D024 - 1098579

Tехнологија LowE профил по избор

ARTEVO max нуди енергетска ефикасност до совршенство – варијанта на профилот со дополнителна, иновативна технологија на профилот REHAU LowE. Со користење на фолијата LowE во рамката и крилото на прозорецот, ARTEVO постигнува Uf вредности до 0,82 W/(m²K), стандард за пасивни куќи според Dr. Feist. 

680-D006 - 1098485Паметно искористени синергии 

Одеднаш имаш навистина многу време. 

ARTEVO – Фикцијата станува реалност.

680-D050_CL - 1108121

Паметно искористени синергии 

Одеднаш имаш навистина многу време. 

ARTEVO – Фикцијата станува реалност.


Стратегија на платформа од 80 mm

Паметната стратегија на платформата од 80 mm масовно ја намалува сложеноста и создава незамислива слобода:

  • Исти додатни профили како за SYNEGO
  • Исти лајсни за стакло како за SYNEGO – за рам и крило
  • Ист поден праг како за SYNEGO

Универзални челични зајакнувања кои ја олеснуваа обработката.


Се ќе стане полесно

Одеднаш црпиш од полнoто.
ARTEVO - Фикцијата станува реалност.

680-D048_CL - 1108122

Дизајниран за оптимизирани производни процеси

Сите компоненти на ARTEVO се дизајнирани за апсолутно ефикасно и продуктивно производство:

  • ​Изрaботката на големи елементи е можна и без употреба на челично засилување.
  • Стратегијата на платформата од 80 mm создава многу корисни синергии.
  • Геометријата на профилот е оптимизирана за технологијата на лепење.
  • Фолијата REHAU LowE може да биде фабрички интегрирана. Но едноставно се изведува и аплицирањето на фолијата при самиот процес на изработка на прозроецот. Веќе не се потребни топлински модули кои одземаат многу време или пак пенење на профилите.
  • Универзално челично засилување за рам, крило и мала слепа пречка.
  • Со двете челични засилувања крилото, не е потребна обработка на челикот.

Ова ја намалува работата, времето и трошоците.
Буди желби

Одеднаш имаш нешто што секој сака да ги има.

ARTEVO - Фикцијата станува реалност.

680-D064_CL - 1108107

Буди желби

Одеднаш имаш нешто што секој сака да ги има.

ARTEVO - Фикцијата станува реалност.АRTEVO e eдинствен. Остани информиран и понуди нешто што секој сака да ги има ! 
Регистрирај се овде, за да останеш информиран. Со ARTEVO постани визионер со прозроската бранша.

Благодариме за вашето барање за контакт. Ќе ве контактираме што е можно поскоро.

Извинете, се појави грешка. Ве молиме проверетe ги задолжителните полиња или обидете се подоцна повторно.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection