700-D317_01_CL - 86818

Дизајн

400 дизајни за креативни идеи

Индивидуални можности за дизајн – тие се алфа и омега за градителите. Поради тоа, ние од REHAU, инвестираме многу време и инспирација во дизајнот и функционалноста на нашите прозорци и врати. KALEIDO COLOR – нашиот избор на бои и површини – нуди 400 опции на дизајн, од суптилни преку класични, па сè до метални. Необичните облици и пространите стаклени површини се лесна игра за нас, благодарение на нашите високотехнолошки материјали и специјалните техники на лепење.

Нашиот свет на бои: KALEIDO COLOR

Со фолии или лакирани, алуминиумски изглед или чувство на дрво – во речиси сите RAL-тонови

КАЛЕИДО ВУДЕК
Turner Oak malt

Turner Oak malt

Oberfläche Sheffield Oak concrete

Sheffield Oak concrete

Oberfläche Sheffield Oak alpine

Sheffield Oak alpine

Најефикасниот „дрвен прозорец“ KALEIDO WOODEC изгледа како дрво, се чувствува како дрво, а притоа е лесен за негување и издржлив како пластика. Соодветно на актуелниот тренд на дизајнот „Скандинавија“, достапен е во три различни тонови на даб. Меѓу другото, кога се комбинира со нашиот алуминиумски капак, KALEIDO COVER го постигнува изгледот на прозорец дрво-алуминиум.

928-D005 - 78690543
KALEIDO COVER
КАЛЕИДО КАВЕР
КАЛЕИДО КАВЕР

KALEIDO COVER алуминиумскиот капак, со обликот и бојата совршено се вклопува во амбиентот: бојосан, прашкесто обложен и елоксиран во повеќе од 170 RAL-тонови. На тој начин, изгледот на алуминиум го има надворешната страна на прозорците, истовремено задржувајќи ја посебната робустност и отпорност на лошите временски услови.

AAS-D1387 - 52020091
KALEIDO PAINT
Небесно сина

Небесно сина

Платинеста сива

Платинеста сива

Платинеста сива

Платинеста сива

Мајски зелена

Мајски зелена

Нашето благородно лакирање KALEIDO PAINT – нанесувано во неколку слоеви – на секој прозорец му дава благородна завршна обработка со сјајна, мат или структурирана површина. Благодарение на огромниот избор од RAL, DB или NCS-тонови, прозорците и вратите во боја, извонредно  се прилагодуваат на другите  елементи.

DAL00049_2015_03_494613_0 - 494613
KALEIDO FOIL
Антрацит сива мазна

Антрацит сива мазна

Алукс DB 703

Алукс DB 703

Винчестер XA со текстура

Винчестер XA со текстура

Макоре со текстура

Макоре со текстура

Со KALEIDO FOIL нудиме шмирглани, со текстура или мазни површини, класични дрвени структури или модерен алуминиумски изглед. Нашите фолии со ламиниран декор не оставаат отворена ниту една желба, како за внатрешноста, така и за надворешноста. ПВЦ-фолијата се изработува во два слоја: Основната фолија останува во една боја или се пресува, транспарентниот горен слој од PMMA (поли(метил метакрилат)) ги штити боите и декорите од избледување, поради УВ-зраците или од други влијанија на временски услови.

Облици

Ние во REHAU секогаш ги туркаме границите на дизајнот уште малку подалеку.

Затоа на клиентите ги имаат речиси сите можности за обликување:

  • Кружни, аглести или шестаголни
  • Заоблени, закосени, аглести, крила со израмнувачка или полуизрамнувачка површина
  • Коси, заоблени, закосени или стилизирани лајсни за стакло
  • Пречки кои го делат стаклото, залепени или поставени во меѓупросторот.
РЕХАУ прозорци: Необични облици

Контакт

Имате прашања? Со задоволство ќе Ве советуваме за нашите иновативни системи на прозорци и врати.

Барање за контакт

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection