Прозорци и врати од ПВЦ

Материјалот ПВЦ: издржлив, отпорен на временски услови и лесен за одржување.

Извонредна можност за обликување, апсолутна слобода на дизајнот и оптимален сооднос помеѓу цената и перформансите – сето ова зборува за прозорците и вратите од висококвалитетен ПВЦ. Нашите профили дополнително се оплеменети со посебна високосјајна површина ХДФ (high definition finishinig).

Оваа екстра мазна површина речиси е целосно отпорна на нечистотија. Исто така, одржувањето на прозорците и вратите е брзо и лесно: Еднаш годишно се подмачкува оковот со капка масло од домаќинството, а дихтунзите со силикон.

Прозорци СИНЕГО

Прозорци SYNEGO

ПВЦ-систем на профили со длабочина на вградување од 80 mm и Uf-вредност до 0,94 W / m²K

Прозорците SYNEGO се најдобриот избор за клиенти, кои дават значење на енергетската ефикасност. Покрај Uf-вредноста од до 0,94 W/m²K, системот се докажува со својата економичност и многубројните варијанти за дизајн.

Предности:

 • Повеќе место во магацинот, бидејќи SYNEGO системот ќе можете да го опремите со две варијанти на дихтување.
 • Широка палета на профили
 • Достапен во сите бои, како и новата облога со стаклен ламинат KALEIDO VISION од внатрешна страна
 • Еколошки, целосно се рециклира

Технички податоци

Општо 
Видливост на рам/крило94 mm до 175 mm
Видливост на средна пречка114 mm до 218 mm
Длабочина на вградување80 mm
Број на комори7/6
Дебелина на стакломакс. 51 mm
Систем за дихтувањеАД: 2 преклопни дихтунзи
МД: 2 преклопни дихтунзи, 1 среден дихтунг
Дизајн на профилоткрило со израмнувачка површина, заоблено крило со делумно израмнувачка површина 
Карактеристики 
Топлинска изолација Ufдо  0,94 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 47 dB
Заштита од провала (EN 1627)до RC3
Отпорност на ветер (EN 12210)B5
Пропустливост на пороен дожд (EN 12208)9A
Пропустливост на воздух (EN 12207)4
Оперативни сили (EN 13115)2
СИНЕГО Влезни врати

SYNEGO Влезни врати

Систем на профили  со длабочина на вградување од 80 mm и Ud-вредност до 0,82 W / m²K

Дизајнирани за оков со класа на заштита RC3, влезните врати SYNEGO нудат одлична заштита од провали. Со нивната топлинска изолација, висока звучна изолација, долговечност и широка палета на бои, овие влезни врати ги исполнуваат барањата и на инвеститорите со високи побарувања.

Предности:

 • Извонредно дихтување и изолација
 • Голема стабилност и долготрајност благодарение на челичното армирање
 • Слободен избор на исполни за врата
 • Без бариери
 • Висока безбедност од провали
 • Достапни во сите варијанти на бои од KALEIDO COLOR, освен KALEIDO VISION

Технички податоци

Општо 
Видливост на рам/крило174 mm
Видливост на праг/крило136 mm (висина на прагот 20 mm)
Длабочина на вградување80 mm
Број на комори7/5
Дебелина на стаклоmax. 51 mm
Систем за дихтување

АД: 2 дихтунзи за компресија
МД: 2 преклопни дихтунзи, 1 среден дихтунг

Дизајн на профилоткрило со израмнувачка површина
Карактеристики 
Топлинска изолација Uf1,2 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 45 dB
Заштита од провала (EN 1627)до RC2
Отпорност на ветер (EN 12210)B2
Пропустливост на пороен дожд (EN 12208)4A
Пропустливост на воздух (EN 12207)4
983-D001 - 47321708

Подигачко-лизгачки врати SYNEGO

ПВЦ-систем на профили со длабочина на вградување од 80 mm и Uf-вредност до 1,3 W / m²K

Како прозорците и влезните врати SYNEGO, така и подигачко-лизгачките врати имаат извонредна заштита од провали.

Предности:

 • Голема удобност при користење, благодарение на висококвалитетните дихтунзи
 • Панорамска варијанта со ширина на премин од 5 m
 • Можна ширина на елементите од 10 m и висина на елементите до 2,70 m
 • Достапни во сите варијанти на бои од KALEIDO COLOR освен KALEIDO VISION

Технички податоци

Општо 
Видливост рам/крило103 mm
Длабочина на вградување рам/крило190 mm / 80 mm
Број на комори5
Дебелина на стакломакс. 51 mm
Големина на лизгачко криломакс. 300 cm x 260 cm (Ш x В)
Дизајн на профилоткрило со израмнувачка површина
Карактеристики 
Топлинска изолација Uf0,54 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 43 dB
Заштита од провала (EN 1627)RC2
Отпорност на ветер (EN 12210)             B3
Пропустливост на пороен дожд (EN 12208)9A
Пропустливост на воздух (EN 12207)4
Прозорци СИНЕГО НЛ (NL)

Прозорци SYNEGO NL

ПВЦ-систем со традиционален изглед на дрво, со длабочина на вградување од 120 mm

Прозорците SYNEGO во ништо не заостануваат зад дрвените прозорци – дури и ги надминуваат во однос на издржливоста.

Предности:

 • Широка палета на профили
 • Заштита од провала до RC3
 • Заштита од провев и влага, благодарение на специјалниот систем за дихтување што истовремено се грижи за оптимизиран притисок на затворање.
 • Достапни во сите варијанти на бои од KALEIDO COLOR освен KALEIDO VISION

Технички податоци

Општо 
Видливост рам/крило119 mm до влезна врата 166 mm
Видливост на средна пречка164 mm
Длабочина на вградување120 mm
Број на комори5/6
Дебелина на стакло51 mm
Систем за дихтување1 преклопен дихтунг
Карактеристики 
Топлинска изолација Ufдо 1,0 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 46 dB
Заштита од провала (EN 1627)до RC3
Отпорност на ветер (EN 12210)до C5/B5
Пропустливост на пороен дожд(EN 12208)до 9A
Пропустливост на воздух (EN 12207)до 4
Оперативни сили (EN 13115)   1
Прозорци Еуро Дизајн 70

Прозорци EURO 70

Прозорски систем со длабочина на вградување од 70 mm

Нашиот прозорски систем Euro Design 70 нуди широк избор на можности за дизајн. Благодарение на неговата длабочина од 70 mm, тој е совршено погоден за стари градби.

Предности:

 • Повеќе простор во магацин, благодарение на истите челични армирања на рамот и крилото.
 • Достапни во сите варијанти на бои од KALEIDO COLOR освен KALEIDO VISION

Технички податоци

Длабочина70 mm
Топлинска изолација Ufдо 1,3 W/m²K
Звучна изолацијаRw до 45 dB
Заштита од провала (EN 1627)RC2
RAUCERO


Обединува дизајн и функција:

Нашиот поден праг без препреки RAUCERO – со висина на прагот од 0 mm

Предности:

 • Лесно чистење
 • Оптичка атрактивност
 • Совршено прилагоден на REHAU системите на куќни и балконски врати
 • Оценет како најдобро решение во критериумот „лесна преминливост “ од страна на ифт Розенхајм

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection