Паметна безбедност за Вашиот дом

REHAU Smart Guard: Ги штити прозорците. И вратите. И Вашиот дом. Иновативниот систем работи превентивно. Лесен е за користење – исто така и преку апликација. Безбеден, едноставен, ефикасен

Ново откривање на прозорците. За современиот живот.

За Вашата понуда

Паметна безбедност за Вашиот дом

REHAU Smart Guard: Ги штити прозорците. И вратите. И Вашиот дом. Иновативниот систем работи превентивно. Лесен е за користење – исто така и преку апликација. Безбеден, едноставен, ефикасен

Ново откривање на прозорците. За современиот живот.

За Вашата понуда

Заштита од провала за балконски врати и врати од тераси

Паметна безбедност за Вашиот дом

REHAU Smart Guard: Ги штити прозорците. И вратите. И Вашиот дом. Иновативниот систем работи превентивно. Лесен е за користење – исто така и преку апликација. Безбеден, едноставен, ефикасен

Ново откривање на прозорците. За современиот живот.

За Вашата понуда

Smart Guard: Ги брка натрапниците пред да настане штета

Како да го заштитиме најубавото место на светот – нашиот дом?

Тука спијат нашите деца. Тука живее нашето семејство. Сите треба да се чувствуваат пријатно и безбедно. Криминалците му се закануваат на овој свет. Го крадат она што ни е важно. Пред сè чувството на сигурност.Може да се случи секому.

Статистика на провали

На секои 4 минути во Германија се случува обид за пробивање. За разлика од очекуваното, повеќе од една третина од нив се случуваат во текот на денот, а не во текот на ноќта.

Статистика на провали

Во 80% од случаите, пробивањата во едносемејните куќи се изведуваат преку прозорцитe – од прозорецот на подрумот па сѐ до балконската врата. На професионалец му требаат само неколку секунди за да отвори лошо обезбеден стандарден прозорец.

Статистика на провали

Во 45% од случаите, тие завршуваат само со обид за пробивање - но честопати оставаат огромни материјални штети. Менувањето на прозорците и вратите потоа не само што одзема време, туку и чини пари.

Извори: Статистика за полициски криминал 2019, мрежа „Безбедни дома“


Дејствувајте сега!

Бројките покажуваат јасно. Неизмерно е важно да се направи нешто за заштита на сопствените четири ѕида. Но, кое решение е вистинското? Проблем на комерцијалните алармни системи: Кога ќе се вклучат, штетата е веќе направена. Па дури и кога е само обид за пробивање, чувството на небезбедност е постојан придружник од тогаш па натаму.

REHAU го има решението за Вас со Smart Guard Ontop!Може да се случи секому.

Статистика на провали

На секои 4 минути во Германија се случува обид за пробивање. За разлика од очекуваното, повеќе од една третина од нив се случуваат во текот на денот, а не во текот на ноќта.

Статистика на провали

Во 80% од случаите, пробивањата во едносемејните куќи се изведуваат преку прозорцитe – од прозорецот на подрумот па сѐ до балконската врата. На професионалец му требаат само неколку секунди за да отвори лошо обезбеден стандарден прозорец.

Статистика на провали

Во 45% од случаите, тие завршуваат само со обид за пробивање - но честопати оставаат огромни материјални штети. Менувањето на прозорците и вратите потоа не само што одзема време, туку и чини пари.

Извори: Статистика за полициски криминал 2019, мрежа „Безбедни дома“


Дејствувајте сега!

Бројките покажуваат јасно. Неизмерно е важно да се направи нешто за заштита на сопствените четири ѕида. Но, кое решение е вистинското? Проблем на комерцијалните алармни системи: Кога ќе се вклучат, штетата е веќе направена. Па дури и кога е само обид за пробивање, чувството на небезбедност е постојан придружник од тогаш па натаму.

REHAU го има решението за Вас со Smart Guard Ontop!

Во иднина, прозорците и вратите ќе се грижат за Вашиот дом.

REHAU си постави задача да развие прозорци што се модерни како и нашиот живот. Прозорци што дури и ги одвраќаат натрапниците пред нешто да може да се случи.


REHAU Smart Guard: Решението за превентивна заштита од провала


Интелигентниот сензор за препознавање
препознава потенцијални за дел од секунда.

Оптичките и акустичните сигнали
непогрешливо му покажуваат на натрапникот дека воопшто не треба ни да се обиде да изврши пробивање.

Активното одвраќање
наменски спречува оштетување на прозорците и вратите.

На тој начин REHAU Smart Guard има многу подобри резултати во споредба со вообичаените алармни системи. Бидејќи, тие реагираат само кога ќе се оштетат прозорците и вратите или кога натрапникот е веќе во куќата.


Приликата создава крадци
Голем дел од кражбите се дело на повремени криминалци. Кај нив особено ефикасно се покажува намерното одвраќање.

Превентивна заштита од провала

 

Срцето на системот

Модули на Smart Guard – за разновидна употреба


Елементарна компонента на системот Smart Guard се модулите Smart Guard, коишто се интегрирани или прикачени на горниот дел од рамката или крилото на Вашите прозорци и врати за да ги заштитат од саботажи. Индивидуално прилагодените дизајни на градбата и различните варијанти на монтажа овозможуваат максимална флексибилност – исто така и при надградба.


Smart Guard Ontop

Смарт Гард Ontop

 • Едноставна монтажа на рамката или крилото на обичните прозорски системи
 • Совршен за влезни и подрумски врати, како и фиксни застаклувања
 • Силна леплива подлога за сигурно држење
 • Отпорен на саботажи и покрај површинската монтажа
 • Покривки во антрацит, бела и сребрена боја

Компатибилни системи на профили

Се користат независно од системот

Smart Guard Inline

Смарт Гард Inline

 • Незабележлива интеграција во рамката (со фрезирање)
 • Компатибилност со многу прозорски системи од REHAU, како и лизгачки решенија на REHAU
 • Покривки во антрацит, бела и сребрена бојаКомпатибилни системи на профили

 • BRILLANT DESIGN прозорци, балконски врати и врати од тераси
 • EURO DESIGN прозорци, балконски врати и врати од тераси
 • Подигачко-лизгачки врати GENEO
 • Подигачко-лизгачки врати SYNEGO
 • Лизгачки врати за склад SYNEGO SLIDE

Smart Guard Inline GS

Смарт Гард Inline GS

 • Специјално ускладени со дизајнот на прозорски системи REHAU GENEO RAU-FIPRO X и SYNEGO
 • Оптички совршена интеграција во рамката (со дупчење)
 • Покривки во антрацит, бела, кафена и карамела


Компатибилни системи на профили

 • Прозорци, балконски врати и врати од тераси GENEO RAU-FIPRO X
 • SYNEGO прозорци и балконски врати


Дискретен изглед

Незабележлива ефикасна заштита. Со покривки во антрацит, бела, сребрена, кафеава или карамела, модулите на Smart Guard се прилагодуваат индивидуално на дизајнот на Вашите прозорци, балконски врати и врати од тераси и се интегрираат речиси невидливо.

Автономно напојување

Модулите работат на батерии. Не се потребни кабли. Батериите може да се сменат едноставно. Вашиот систем Smart Guard сигнализира кога тоа е потребно. Уживате во максимална безбедност со најголема удобност. Сосема едноставно.

Олеснета надградба

Сите модули на Smart Guard модул се погодни и за надградба. Ова е особено едноставно со варијантата Smart Guard Ontop, којашто може да се користи независно од системот на прозорци, на рамката или прозорското крило. За ова исто така ќе се погрижи и специјализираната компанија. На тој начин, сосема релаксирано може да уживате во чувството на целосна безбедност.


Интелигентно препознавање, намерно одвраќање

Интелигентните сензори на модулите на Smart Guard ги регистрираат натрапниците уште кога им се приближуваат на прозорците и вратите. Тие веднаш го активираат оптичкото и акустичното одвраќање со помош на пред-аларм. Секој обид за отворање веднаш го активира гласниот главен аларм.


Пред-аларм – кога се препознава движење

Спречување провали

1. Интелигентен сензор за препознавање

Интегрираниот сензор регистрира движења во подрачјето до 20 cm пред прозорецот. Паметниот систем со сензори реагира само кога навистина е потребно.

Спречување провали

2. Визуелно предупредување

Црвено ЛЕД-светло со трепкање му сигнализира на натрапникот дека е откриен.

Спречување провали

3. Акустично одвраќање

Ако натрапникот не се повлече, тогаш сигнализаторот ќе го исплаши. Вградениот сензор за вибрации се грижи звучното предупредување веднаш да се вклучи во случај на насилно дејство.

Смарт Гард модул

Главен аларм – при механички удар

Спречување провали

4. Сензибилен сензор за вибрации

Сигурниот сензор за вибрации го регистрира секое насилно дејство на прозорецот. Дополнително, интегрираниот контакт на прозорецот обезбедува дополнителна безбедност, бидејќи веднаш реагира при отворање на прозорецот.

Спречување провали

5. Активирање на главниот аларм преку радио

Радио-модулот испраќа сигнал за активирање на главниот аларм во реално време. Во исто време, се интензивираат визуелните и оптичките сигнали на модулот на Smart Guard

Спречување провали

6. Гласен аларм

Сирената што се активира преку радио во внатрешноста на куќата го активира главниот аларм. Алармниот тон со јачина од 90 dB го тера натрапникот во бегство.


7. Статус на прозорецот - секогаш увид во сè


Интегрираните контакти за отворање на прозорецот препознаваат дали прозорецот е отворен, навален* или затворен.
Интегриран во системот на паметен дом, статусот на сите прозорци со Smart Guard може практично да се следи во секое време и каде било со помош на апликација.
Ако прозорците или вратите не се опремени со Smart Guard, на пр. недостапни прозорци на горниот кат, тие можат да бидат опремени со посебно достапни контакти за отворање. Така, секогаш знаете сè за сите прозорци.

*Приказот на статусот за наваленост е можен само во комбинација со варијантата Smart Guard Ontop.


Вашиот безбедносен пакет со непогрешлива внатрешна сирена

Smart Guard систем плус: Прозорците и вратите се обезбедуваат со модулите на Smart Guard, а внатрешната сирена ќе се погрижи за останатото. Во случај на итен случај, нејзиниот алармен тон ќе го натера секој натрапник во бегство.Smart Guard систем плус е основниот пакет за превентивна заштита од пробивање. Модулите на Smart Guard комуницираат преку радио со поврзаната внатрешна сирена. Системот работи целосно автономно. Не се потребни други компоненти.

Благодарение на поставувањето во внатрешноста на домот, се исклучува манипулација на внатрешната сирена. Освен тоа, внатрешната сирена се вклопува дискретно во која било просторија благодарение на нејзиниот компактен дизајн. Сирената се приклучува директно во мрежен штекер – со тоа, не се потребни кабли. Заштита којашто е едноставна за ракување и има ефикасно дејство!

Практични дополненија

Системот Smart Guard може да се активира и деактивира преку безжичен прекинувач што во домот се активира по желба. За уште повеќе удобност, опционално ќе добиете практичен далечински управувач за приврзок за клучеви.

Безжичен прекинувач Смарт Гард

Безжичен прекинувач Смарт Гард

Сè на дофат со интуитивната апликација

Со интегрирање на компонентите на Smart Guard во системот за паметен дом, ќе доживеете компактен и функционален безбедносен систем што се контролира преку апликација.Порта Re.Hub на РЕХАУ

Ваш влез во Паметниот дом

Апсолутно намалената сложеност на системот за паметен дом на REHAU прави влегувањето во светот на паметниот дом да изгледа како детска игра. Решението со портата Re.Hub на REHAU и поврзаната апликација е особено едноставно за конфигурирање. Smart Guard модулот, внатрешната сирена, како и безжичниот прекинувач, може да се интегрираат без проблеми – исто така и подоцна.

Апликација за едноставно управување

Со системот за паметен дом се управува преку поврзаната апликација. На тој начин, системот за безбедност го имате удобно на дофат – во секое време и насекаде. А по желба, можете постојано да ги ажурирате насочените известувања.
 

Се инсталира подготвено за употреба

Системот за паметен дом на REHAU се инсталира клуч на рака од производителот и веќе е целосно конфигуриран кога ќе Ви се предаде.
 

Повеќекратна компатибилност

Smart Guard може да се интегрира и во системи на паметни куќи на други понудувачи, на пр. Mediola. Напредните корисници речиси немаат ограничувања со големиот број уреди за паметен дом. Така, може да се конфигурираат и индивидуално сценарија за аларм: Од вклучување на осветлувањето па сè до спуштање на жалузините.

Во случај на прашања за компатибилноста, како и интеграцијата, обратете се до контактот за сервис на REHAU Smart Guard


Паметна дополнителна добивка

Во апликацијата се прикажува статусот на Вашите прозорци: отворени или затворени. Со помош на опционалните контакти на прозорецот, дури и на прозорци на кои не е инсталиран Smart Guard.

 

Уживајте во доброто чувство.

Кога го користите Smart Guard, излегувате од домот со насмевка. Бидејќи точно знаете дека е заштитен. Залагајте се за безбедност и профитирајте од многубројните предности:

Се разбира.

Безбедно.

Smart Guard.


Превентивна безбедност

Ги одвраќа провалниците пред да настане штета. На тој начин REHAU Smart Guard има многу подобри резултати во споредба со вообичаените алармни системи.

Иновативна техника

Интелигентните сензори ги регистрираат натрапниците веднаш штом ќе се приближат до прозорците или вратите и веднаш ја активираат програмата за аларм.

Сеопфатна компатибилност

Различните варијанти на монтажа овозможуваат максимална флексибилност: Може да се користи за сите прозорски системи од REHAU и со варијантата Ontop, како и за вообичаените системи од други понудувачи.

Побрза монтажа

Обучени специјализирани компании го инсталираат системот Smart Guard клуч на рака, според индивидуалните желби.

Едноставна надградба

Најдобра погодност за надградба. Ова е особено едноставно со варијантата Smart Guard Ontop, којашто може да се користи независно од системот на прозорци.

Дискретен изглед

Со покривки во пет различни бои, модулите се прилагодуваат индивидуално на дизајнот на прозорците и вратите и се интегрираат речиси невидливо.


ЧПП за REHAU Smart Guard

Најважните одговори на прашањата во врска се темите Smart Guard, поврзување на системот во мрежа и контрола на апликацијата може да ги најдете тука.

ЗА ЧПП

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection