Dritare GENEO INOVENT

Dritare GENEO INOVENT

Thjeshtë të jetosh shëndetshëm

Klimë e shëndetshme e dhomës dhe ajër të pastër – me dritare të mbyllura

Të ndjehesh komod në shtëpi – do të thotë, të jetosh në atmosferë të këndshme dhe para së gjithash të shëndoshë. Lagështi, kërpudha myku të dëmshme për shëndetin, zhurmë e komunikacionit, alergjenë, hajdutë – të gjithë këta e kanë të kotë brenda katër mureve. E si mundet e gjithë kjo të hiqet jashtë ose të bllokohet dhe prapëseprapë të garantohet në çdo kohë ajër i pastër dhe i shëndoshë?

GENEO INOVENT

41 %

e popullsisë gjermane kanë probleme me infektimet nga myku në banesat e veta.

Shkaku kryesor: mungesa e ajrit të pastër.

20 %

e popullsisë gjermane nuk mund të flenë me dritare të hapura për shkak të zhurmës.

80 %

e të gjitha vjedhjeve ndodhin përmes dritareve dhe dyerve që hapen me anim nga lartë që ofrojnë akses të lehtë.

Zgjidhja nga REHAU

GENEO INOVENT kujdeset për një sistem tërësisht të integruar të ajrimit për ajër të pastër me dritare të mbyllura.

 • Nuk ka lagështi
 • Nuk ka myk
 • Zhurma mbetet jashtë
 • Hajdutët mbeten jashtë

Për të mirën e shëndetit tuaj

GENEO INOVENT kujdeset për një klimë komode me ajër të shëndetshëm, më tepër qetësi dhe siguri.

Dritare GENEO INOVENT

Për të gjithë, të cilët dëshirojnë të marrin frymë lirshëm

995-D018_551248_0 - 551248

Parandalimi i mykut me ndihmën e ajrit të pastër

GENEO INOVENT kujdeset për qarkullimin optimal të ajrit

Kërpudhat e mykut shpeshherë përhapen pa u vërejtur në gjithnjë e më shumë hapësira banimi në Gjermani dhe rrezikojnë shëndetin: sporet në ajrin e dhomës merren me anë të frymëmarrjes dhe mund të shkaktojnë sëmundje serioze, si dhe reaksione alergjike – veçanërisht tek fëmijët.

41 % e popullsisë gjermane kanë probleme me mykun në banesat e veta:

Cilësia e ajrit

 •   Sëmundje respiratore
 •   Ndjeshmëria ndaj alergjive
 •   Dhimbje koke Lodhje,
 •   Apati
 •   Mundësi infektimi të lëkurës
 •   Irritim të syve
 •   Pengesa koncentrimi
 •   Dhimbje të muskujve/nyjave
Cilësia e ajrit

Rrezikim të shëndetit nga kërpudhat e mykut

Kombinimi i lagështisë së lartë të ajrit, izolimit të dobët dhe këmbimit të pamjaftueshëm të ajrit e ndihmon krijimin e mykut, më së shpeshti në banjë, në kuzhinë dhe – më e rrezikshmja – në dhomën e gjumit dhe të fëmijëve.

E pamundur në jetën e përditshme: të ajroset rregullisht në mënyrë manuale

 • 20 minuta: Ventilim i detyruar në mëngjes
 • Më tepër herë brenda ditës: Këmbimi i gjithë ajrit të dhomës (hapja e njëkohshme e të gjitha dritareve)
 • Gjatë çdo ajrosjeje: Mbyllja e trupave ngrohës, për të shmangur humbje të energjisë

Burimi: Qendra e konsumatorëve e shoqatës federale sh.

Zgjidhja praktike: GENEO INOVENT

Ventilimi i vazhdueshëm, që kërkon kohë dhe i lodhshëm i përket të shkuarës: GENEO INOVENT nxjerr automatikisht jashtë lagështinë dhe lejon të hyjë ajri i pastër, me temperaturën e duhur si dhe i filtruar – në çdo kohë edhe me dritare të mbyllura. Kjo do të thotë edhe: më pak humbje të energjisë.

GENEO INOVENT u vlerësua së fundmi me çmimin "Plus X" nga një juri e specializuar në kategoritë e inovacionit, cilësisë së lartë, funksionalitetit dhe ekologjisë. Çmimi i Plus X është shpërblimi më i madh i inovacionit në botë për teknologjinë, sportin dhe mënyrën e jetesës. Nderon markat për cilësinë dhe inovacionin e produkteve të tyre.

Plus X Award

Klima e dhomës ngarkohet nga faktorë të shumëllojshëm

IFF_00137_01_Feuchtigkeit - 59934

12 litra

lagështi në ditë gjeneron përafërsisht një familje prej katër personash

IFF_00137_01_Atmung - 59930

CO2

përmes frymëmarrjes

IFF_00137_01_Ausdünstungen - 59933

Avullimit të

mobileve, qilimave, pajisjeve teknike etj.

Burimi: Fushata e Ministrisë Federale të Mjedisit "Klima kërkon mbrojtje"

Për të gjithë, të cilët kërkojnë qetësi dhe relaksim brenda katër mureve të veta

995-D026_551256_0 - 551256

Shijoni qetësinë dhe komfortin

GENEO INOVENT e lëshon ajrin e pastër, por zhurma mbetet jashtë

Qoftë për koncentrim, relaksim ose gjumë çlodhës - ajri i pastër është i rëndësishëm. Edhe më e rëndësishme është qetësia. Kjo shpeshherë pengohet, para së gjithash nga zhurma e trafikut. Për fat të mirë ekziston GENEO INOVENT: Dritarja e mbyllur kujdeset për ajrin e pastër. Kështu e ndaloni zhurmën dhe keni qetësinë.

20 % e popullsisë gjermane nuk mund të flinë me dritare të hapura për shkak të zhurmës

GENEO INOVENT

Përfshihet ajri i pastër dhe mbrojtja nga zhurmat

GENEO INOVENT kujdeset për klimë optimale të dhomës dhe njëkohësisht me mbrojtje nga zhurma prej 42 dB me ndihmën sistemit të tij novator dhe të integruar të ventilimit.

GENEO INOVENT na bind në heshtje

Këmbimi i ajrit funksionon automatikisht dhe është tepër pa zhurmë – praktikisht nuk dëgjohet.

Për shkak të nivelit shumë të ulët të zhurmës, dritarja GENEO INOVENT madje është e përshtatshme edhe për dhomën e gjumit. 

Thuaji jo zhurmave: Dritarja GENEO INOVENT bën ajrosjen kur është mbyllur dhe kujdeset ditë e natë për qetësinë e nevojshme.

GENEO INOVENT – ajër i pastër pa zhurmë

Mbrojtja nga zhurmat

Reduktim 16-fish i zhurmës - 24 orë ajër të pastër. Për gjumin tuaj çlodhës.


Burimi: Tabela teknike HUG Teknika industriale. Baza e llogaritjes: Rritje e akustikës me 10 dB = dyfishim i volumit të perceptuar në varësi të secilit (LfU).

Për të gjithë, të cilët më me dëshirë lexojnë krimi se sa përjetojnë

995-D014_551244_0 - 551244

Ndjehuni mirë me siguri

GENEO INOVENT i bllokon hajdutët

Numri i thyerjeve të banesave shtohet nga viti në vit. Dyert dhe dritaret që hapen me anim nga lartë janë një ftesë mirëseardhje për hajdutin. GENEO INOVENT i vendos një pengesë, pasi ajrosjen e bën kur është mbyllur.

Lini të hyjë vetëm ajri i pastër brenda, jo hajdutët

Vjedhja e shtëpisë nuk ka si pasojë vetëm dëmtimet materiale dhe humbjen e gjërave që i duam, por para së gjithash pasigurinë.

Harroni frikën nga vjedhjet

Kush qëndron tërë ditën jashtë shtëpisë nuk duhet të heq dorë nga ajri i pastër: falë GENEO INOVENT me sistemin e integruar ventilimi. INOVENT i vendos një pengesë, pasi ajrosjen e bën kur është mbyllur.

Sistemin e sigurisë

80 % e të gjitha vjedhjeve ndodhin përmes dritareve dhe dyerve që hapen me anim nga lartë që ofrojnë akses të lehtë.

Ajrosje krejtësisht e sigurt

Sistemin e sigurisë

Dritaret që hapen me anim nga lartë janë dritare të hapura dhe për hajdutin nuk paraqesin ndonjë pengesë.

Sistemin e sigurisë

GENEO INOVENT bën ajrosjen kur është mbyllur 24 orë në ditë dhe kështu ofron me shumë rezistencë (e mundur deri në klasën RC 2 të rezistencës). Humbja e kohës i pengon shumë vjedhësit.


REHAU Smart Guard: mbrojtja parandaluese kundër vjedhjeve

Instaluar në mënyrë të padukshme në kornizën e dritareve GENEO INOVENT, opsioni Smart Guard garanton në mënyrë aktive sigurinë parandaluese. Sensori inteligjent i zbulimit regjistron hajdutët dhe më pas aktivizon në mënyrë të pavarur programin mbrojtës. Ndalimi aktiv ndihmon në parandalimin e dëmtimit të dritareve dhe dyerve.

Kështu, Smart Guard shkon përtej sistemeve tradicionale të alarmit. Pasi ato reagojnë vetëm kur hajduti ndodhet brenda shtëpisë - pra dritarja ose dera janë tashmë të dëmtuara.

Mësoni më shumë

Lidhja e sistemit Smart Guard


Mënyra e funksionimit

1) Principi i këmbyesit të nxehtësisë

Sistemi automatik i ajrosjes njëkohësisht e thith ajrin e dhomës dhe ajrin e pastër të jashtëm dhe e dërgon te këmbyesi i nxehtësisë. Ajri i brendshëm i ngrohtë, i përdorur, ftohet, ajri i pastër i ftohtë ngrohet. Kështu e ktheni prapë deri në 71% të nxehtësisë dhe kurseni energji!

2) Individualisht i rregullueshëm

Rregulloni ajrosjen individualisht – nga niveli 1 deri në nivelin 4. Për shembull pas bërjes së dushit.

3) Poleni mbetet jashtë

Filtri i klasës G3 i integruar në kornizën e dritares e mban pjesën më të madhe të polenit jashtë. Edhe rryma ajri nuk krijohen aspak, sepse një grilë e posaçme e ajrosjes e shpërndan ajrin e thithur.

Burimi i të dhënave për filtrat zëvendësues

IFF_00103_01_frei_Waerme_Online - 59929

Filtër               

995-D022_551252_0 - 551252

Kontrollet

700-D052 - 57278

Ajri i ndenjur

Këmbyesi i nxehtësisë

Ajri i pastër i filtruar

Grilë për ajrosje

Zbuloni më shumë se si funksionon GENEO INOVENT në video:

Zgjidhjet për ambientin e banimit

Çdo dhomë në shtëpi ka veçori të ndryshme për sa i përket klimës së dhomës, mbrojtjes kundër vjedhjeve dhe sigurisë nga aksidentet.

Me dritaret GENEO INOVENT mund të jeni të sigurt se keni bërë zgjedhjen e duhur, qoftë për tualetin, kuzhinën apo dhomën e gjumit dhe dhomën e fëmijëve.

Mësoni më shumë

Zgjidhjet për ambientin e banimit

Dritaret me sistemin e integruar të ventilimit GENEO INOVENT kualifikohen për financim si një masë për "dritare" individuale e parashikuar në programin e rinovimit për efiçencën e energjisë KfW. Këtu, një subvencion prej 10% jepet mbi shumën e faturës së dritares nëse përmbushen karakteristikat e dritares të specifikuara në KfW. Dizajni teknik i dritares së ventilimit duhet të arrijë një vlerë Uw ≤ 0,95 W/m²K. Kufiri i sipërm është 50,000 € për të gjitha masat në një njësi banimi.* 

Detajet e grantit tuaj

Rezervohet e drejta për ndryshime.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection