Dritaret REHAU nuk u japin asnjë mundësi hajdutëve!

Oferta për dritaret tuaja

Dritare për mbrojtje kundër vjedhjeve - Ndjehuni të sigurt brenda katër faqeve të murit

Sipas statistikave policore të krimit, vjedhjet në Gjermani ndodhin çdo 5 minuta, me 260 vjedhje të raportuara në ditë në vitin 2020. Prandaj, niveli i vjedhjeve është shumë i lartë. Përveç dyerve, dritaret janë pika më e dobët në një shtëpi. Ka dritare që prodhohen posaçërisht kundër vjedhjeve që të mund të flini i qetë gjatë natës dhe të filloni pushimet me familjen tuaj pa u shqetësuar.

Duhet të ndiheni të sigurt brenda katër mureve tuaja. Kjo është arsyeja pse dritaret tona ofrojnë mbrojtje optimale nga vjedhjet dhe mund të zgjidhen në nivele të ndryshme mbrojtjeje. Në këtë mënyrë ju do të keni sigurinë e kërkuar në çdo kohë. Shfrytëzoni thjeshtë zgjidhjen All-in-One dhe shtrihuni të relaksuar!

Ju mund të përcaktoni klasën e rezistencës së dritareve tuaja sipas kërkesave tuaja personale të sigurisë. Nuk është e nevojshme me çdo kusht të aplikoni klasën më të lartë të rezistencës.

Cilat janë dritaret kundër vjedhjes?


Familja e sistemit të dritareve GENEO

Personat që planifikojnë të ndërtojnë shtëpinë e ëndrrave ose dëshirojnë të rinovojnë faqet e murit, duhet të instalojnë dritare dhe dyer franceze, ku rezistenca e tyre kundër vjedhjeve duhet të jetë e certifikuar sipas DIN EN 1627. Arsyeja: Vetëm me një dritare të tillë mund të jeni të sigurt se modeli është testuar tërësisht për rezistencë kundër vjedhjeve dhe ka rezultuar të jetë i sigurt. Në këtë rast, kontrollohet korniza e dritares dhe pajisjet e dritares përveç xhamit.

Si funksionon xhami rezistent ndaj hyrjeve me forcë


700-D411 - 76240

Xhami rezistent kundër hyrjeve me forcë është thelbësor për dritaret rezistente kundër vjedhjeve. Ndërsa xhamat e zakonshëm nuk i pengojnë fare hajdutët të realizojnë objektivin e tyre, xhami rezistent ndaj hyrjeve me forcë ofron më shumë siguri. Por edhe këtu ka dallime në varësi të variantit. Ka një dallim midis xhamit të fortë të sigurisë (ESG), xhamit të laminuar të sigurisë (VSG) dhe xhamit rezistent ndaj goditjeve.

Përvoja tregon se ESG nuk e forcon shumë sigurinë kundër vjedhjeve. Edhe pse rezistenca ndaj shokut dhe goditjes së këtij lloji xhami është shumë më e lartë se ajo e xhamit të zakonshëm, ky lloj xhami mund të shkatërrohet edhe nga ndikimi mekanik. Meqenëse xhami thërrmohet në copa të vogla kur thyhet, nuk vështirësohet tentativa për hyrje me forcë.

Në të kundërt, VSG dhe xhami i sigurisë rezistent ndaj goditjes përbëhen nga dy (ose më shumë) korniza xhami të lidhura me një alumin PVB rezistent ndaj grisjes. Është e vërtetë se korniza të tilla xhami mund të shkatërrohen edhe nga goditjet e forta mekanike. Megjithatë, copat e xhamit ngjiten në shtresën me film dhe ua vështirësojnë punën hajdutëve.

Sipas standardit evropian DIN EN 356, xhami i sigurisë ndahet në klasa të ndryshme rezistence në bazë të forcës që nevojitet për ta thyer atë. Ekzistojnë metoda të ndryshme për matjen e forcës: Ndërsa LSG duhet të përballojë goditjen e një topi çeliku që bie nga një lartësi prej nëntë metrash, xhami rezistent ndaj goditjes duhet të përballojë një numër të caktuar goditjesh me sëpatë.

Mbrojtja nga vjedhjet: Përparësitë e pajisjeve të sigurisë


700-D079_01 - 68327

Ndërsa sistemet e alarmit dhe alarmet e dritareve janë ndër mjetet që janë padyshim të përshtatshme për mbrojtjen nga vjedhjet, ka edhe masa të tjera sigurie për dritaret. për shembull, mekanizmat e dritareve, mund të jenë gjithashtu vendimtare për mbrojtjen nga vjedhjet. Gjithashtu mekanizmat e qëndrueshëm dhe me cilësi të lartë i rezistojnë përpjekjeve të dhunshme për të hapur dritaren.

Mekanizmat speciale të sigurisë garantojnë që shiriti dhe korniza e dritares të jenë të lidhura ngushtë. Mekanizmat shërbejnë si një bravë që lidh shiritin e dritares me kornizën e dritares në shumë më tepër pika sesa mekanizmat tradicionalë. Për shembull, të ashtuquajturat vidhat me kokë në formë kërpudhe mbërthehen pikërisht në pllakat e goditjes së sigurisë të parashikuara për këtë qëllim. Rezultati: Dritaret e pajisura me mekanizma sigurie nuk mund të hapen më nga jashtë.

Klasat e ndryshme të rezistencës dhe çfarë nënkuptojnë për pronarët e shtëpive


700-D083 - 61889

Ka shtatë klasa rezistence që përcaktojnë se sa kohë mund t'i rezistojë një dritare mjeteve ose thyerjeve të llojeve të ndryshme. Këto klasa rezistence kanë shkurtesën RC, çka nënkupton "klasën e rezistencës". Ky emërtim ka qenë në përdorim që nga viti 2011 dhe ka zëvendësuar ndarjen e vjetër në WK.

Klasa e rezistencës sipas DIN EN 1627

Lustrimi sipas DIN EN 356

Efekti mbrojtës

Koha e rezistencës

RC 1 N

Fletë xhami

Mbrojtje bazë kundër tentativave për të hyrë me mjete të thjeshta levash, si dhe goditje me shkelm dhe kalim, shtytje lart dhe gërvishtja.

Rekomandohet vetëm për vendet që nuk mund të arrihen në nivelin e tokës.


RC 2 N

Fletë xhami

Mbrojtje bazë kundër hapjes me mjete të thjeshta (p.sh. kaçavidë, pincë, pykë).

Pa xham sigurie.


RC 2 (ish WK 2)

P4A

Parandalon përpjekjet për të hyrë me mjete të thjeshta levash (p.sh. kaçavidë, pincë, pykë).

15 min

RC 3 (ish WK 3)

P5A

E bën të vështirë përpjekjen për të thyer me një levë dhe një kaçavidë të dytë.

20 min

RC 4 (ish WK 4)

P6B

Rezistenca ndaj mjeteve prerëse dhe goditëse (p.sh. sëpatë, daltë, çekiç dhe daltë, shpuese pa tela).

30 min

RC 5 (ish WK 5)

P7B

Rezistenca ndaj veglave elektrike (p.sh. makineritë e shpimit, makineritë prerëse).

40 min

RC 6 (ish WK 6)

P8B

Rezistenca ndaj veglave elektrike (p.sh. makineritë e shpimit, makineritë prerëse).

50 min

Ka shtatë klasa rezistence që përcaktojnë se sa kohë mund t'i rezistojë një dritare mjeteve ose thyerjeve të llojeve të ndryshme. Këto klasa rezistence kanë shkurtesën RC, çka nënkupton "klasën e rezistencës". Ky emërtim ka qenë në përdorim që nga viti 2011 dhe ka zëvendësuar ndarjen e vjetër në WK.

 • RC 1 N: Mbrojtje bazë kundër tentativave për të hyrë me mjete të thjeshta levash, si dhe goditje me shkelm dhe kalim, shtytje lart dhe gërvishtja. Rekomandohet vetëm për vendet që nuk mund të arrihen në nivelin e tokës
 • RC 2 N: Mbrojtje bazë kundër hapjes me mjete të thjeshta (p.sh. kaçavidë, pincë, pykë). Pa xham sigurie
 • RC 2 (ish WK 2): Parandalon përpjekjet për të hyrë me mjete të thjeshta levash (p.sh. kaçavidë, pincë, pykë)– 15 min
 • RC 3 (ish WK 3): E bën të vështirë përpjekjen për të thyer me një levë dhe një kaçavidë të dytë– 20 min
 • RC 4 (ish WK 4): Rezistenca ndaj mjeteve prerëse dhe goditëse (p.sh. sëpatë, daltë, çekiç dhe daltë, shpuese pa tela)– 30 min
 • RC 5 (ish WK 5): Rezistenca ndaj veglave elektrike (p.sh. makineritë e shpimit, makineritë prerëse)– 40 min
 • RC 6 (ish WK 6): Rezistenca ndaj veglave elektrike (p.sh. makineritë e shpimit, makineritë prerëse)– 50 min

Rekomandim për sektorin privat: nga dritaret RC 2 në RC 3


Dizajnë për dritare

Policia rekomandon përdorimin e dritareve RC 2 për përdoruesit privatë që duan të mbrojnë shtëpinë e tyre për një familje nga vjedhjet. Këto dritare kanë jo vetëm xham P4A rezistent kundër vjedhjeve, por edhe një set vidhash me kokë në formë kërpudhe dhe doreza të dritareve që mbyllen.

Doni të mbroni gjërat tuaja edhe më shumë? A ka nevojë ndonjë anëtar i familjes suaj për siguri veçanërisht të madhe ? Në këtë rast, ju këshillojmë të përdorni dritare me klasë rezistence RC 3. Krahasuar me dritaren RC 2, kjo klasë rezistence ka xham me rezistencë edhe më të lartë (P5A).

Alternativa: Në rast se nuk prisni ndonjë sulm të drejtpërdrejtë në xhamat e dritareve tuaja, mund të merrni në konsideratë përdorimin e dritareve RC 2 N. Në këtë rast, xhami rezistent kundër vjedhjeve nuk përdoret. Konsiderata është plotësisht e justifikuar duke pasur parasysh faktin se pak hajdutë mund të sulmojnë xhamin e dritares. Klasa e rezistencës RC 2 N ofron dritare me xham standard, set vidhash me kokë në formë kërpudhe dhe doreza të dritareve që mbyllen.

Përdorimi i dritareve RC 1 N rekomandohet për dritaret dhe dyert e ballkonit në katet e sipërme të shtëpisë. Këto dritare ofrojnë mbrojtje të kufizuar kundër tentativave për vjedhje, p.sh. me mjete të thjeshta levash. Megjithatë, ato duhet të përdoren vetëm në vendet ku hajdutët nuk kanë akses në nivelin e tokës. Rreziku: Prandaj, kjo klasë rezistence nuk është e mjaftueshme për dritaret në katin e parë që mund të arrihen pa mjete ndihmëse.

Për kë vlen një dritare me mbrojtje kundër vjedhjeve?


Dritare të qëndrueshme

Fakte: Njerëzit që jetojnë në katin e dytë ose të tretë të një ndërtese apartamentesh nuk duhet të shqetësohen shumë për mbrojtjen nga vjedhjet. Megjithatë, nëse jetoni në katin përdhes, duhet të siguroni patjetër dritaret në nivelin me tokën, dritaret e bodrumit dhe dyert e oborrit kundër vjedhjeve. Sepse: Në 80 % të vjedhjeve në Gjermani, kriminelët hyjnë në shtëpi nëpërmjet dritareve të hapura.

Pronarët e shtëpive mund ta parandalojnë këtë rrezik duke instaluar dritare kundër vjedhjeve. Investimi shlyhet kur ndodh më e keqja e mundshme: Hajdutët nuk mund të hyjnë aq lehtë në shtëpi dhe ju vetë shijoni përherë ndjenjën e një sigurie të lartë.

Për më tepër: Dritaret që hapen me anim nga lartë lejojnë hyrjen e hajdutëve. Për këtë arsye, blerja e një dritareje me vetë-ajrosje që ofron mbrojtje kundër vjedhjeve, e cila siguron ajër të pastër kur dritarja mbyllet falë një sistemi të mirë-menduar ventilimi, vlen të instalohet në dhomën e gjumit dhe në tualet. Kjo ju mbron ju dhe familjen tuaj nga hajdutët dhe mund të flini sërish të qetë gjatë natës.

Kosto për dritaret për mbrojtje kundër vjedhjeve


Siguri për shtëpinë tuaj

Jeni të shqetësuar për kostot? Mos u shqetësoni: Dritaret për mbrojtje kundër vjedhjeve nuk kanë pse të kushtojnë shtrenjtë. Për pyetjen rreth çmimit për m2 nuk mund të japim një përgjigje të përgjithshme. Megjithatë, në përgjithësi kostot rriten me mbrojtje shtesë. Për xhamin e klasës së rezistencës RC 2, mund të aplikohet një tarifë shtesë për m² për sipërfaqe dritareje. Çmimi për m² është zakonisht më i lartë për klasën RC 3. Çmimi varet jo vetëm nga klasa e rezistencës, por edhe nga materiali i kornizës së dritares. Dritaret plastike nuk kushtojnë shumë në krahasim me materialet e tjera.

Dritaret REHAU rezistente kundër vjedhjeve – oferta juaj personale e dritareve


700-D285 - 72634

Dritaret REHAU me cilësi të lartë janë të disponueshme në klasa të ndryshme të rezistencës (deri në RC 3) dhe ofrojnë sigurinë dhe komfortin e nevojshëm për shtëpinë tuaj.

Me dritaret e sistemit GENEO dhe SYNEGO të REHAU, instalimi i dritareve është më i lehtë se kurrë.
Gjithashtu zëvendësimi i dritareve me dritaret e reja nga REHAU është i lehtë dhe pa probleme. Dritaret më pas asgjësohen në mënyrë profesionale nga specialisti i dritareve - për më shumë qëndrueshmëri dhe mbrojtje mjedisi. Një dimension i ri i dritareve për jetën e sotme dhe të nesërme.

Kemi kënaqësinë t'ju këshillojmë për opsionet e disponueshme për ju dhe t'ju prezantojmë ofertën për dritaret pa qenë e nevojshme të paguani për dritaret REHAU rezistente ndaj hyrjeve me forcë, të cilat përshtaten sipas nevojës suaj.

REHAU Smart Guard - si të parandaloni vjedhjet sot


Mbrojtje nga vjedhjet për dyert e ballkonit dhe tarracës

REHAU Smart Guard - si të parandaloni vjedhjet sot

Instaluar në mënyrë të padukshme në kornizën e dritareve GENEO dhe SYNEGO, opsioni Smart Guard garanton në mënyrë aktive sigurinë parandaluese. Sensori inteligjent i zbulimit regjistron hajdutët dhe më pas aktivizon në mënyrë të pavarur programin mbrojtës. Ndalimi aktiv ndihmon në parandalimin e dëmtimit të dritareve dhe dyerve.

Kështu, Smart Guard shkon përtej sistemeve tradicionale të alarmit. Pasi ato reagojnë vetëm kur hajduti ndodhet brenda shtëpisë - pra dritarja ose dera janë tashmë të dëmtuara.

Mësoni më shumë

Lidhja e sistemit Smart Guard

Sistemet e dritareve REHAU me një shikim

Dritaret REHAU mund të ofrojnë shumë.

Ato jo vetëm që garantojnë mbrojtje të shkëlqyer kundër vjedhjeve, por edhe për:

 • Kursimin e energjisë
 • Izolim akustik
 • Larminë e modeleve dhe
 • komfortin për më shumë kujdes.

Çfarë kërkesash keni për dritaret tuaja? Në gamën tonë të gjerë të produkteve mund të gjeni saktë sistemin e duhur për shtëpinë tuaj:

Oferta juaj për dritare - e shpejtë dhe pa pagesë

I thjeshtë. Personale. REHAU. Përfitoni këtu ofertën tuaj për dritare me vetëm 6 hapa. Na kontaktoni tani!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection