Dritare moderne me mbrojtje termike, të bëra me porosi, plastike

Oferta për dritaret tuaja

Hapësirat e dritareve panoramike

Dritare moderne me mbrojtje termike, të bëra me porosi, plastike

Oferta për dritaret tuaja

Dritare me mbrojtje termike

Shtëpia jonë është më shumë sesa thjesht një vend. Është oazi ynë personal i qetësisë. Këtu pushojmë pas një dite të gjatë në punë, karikojmë bateritë dhe kalojmë një mbrëmje të qetë duke parë televizor me familjen. Por ndjesia e shtëpisë nuk është diçka e natyrshme. Përkundrazi: Vetëm kur ndihemi mirë, ngrohtë dhe komod brenda, ndihemi plotësisht rehat – edhe në pasditet me shi në vjeshtë ose në mbrëmjet me stuhi në dimër. Përveç mbrojtjes nga vjedhjet  dhe izolimit akustik,  izolimi termik dhe efiçenca e energjisë janë çështje veçanërisht të rëndësishme kur blini dritare të reja.

Sepse një gjë është e qartë: Nuk mund të bëni asgjë kundër çmimeve në rritje të energjisë, por mund të bëni shumë për konsumin tuaj personal të energjisë. Përmes dritareve pa izolim të mirë humbet shumë energji e vlefshme e papërdorur. Si do që të jetë, ju duhet ta paguani.

Nxehtësia tani është kthyer në një thesar i vogël. Ngrohja e dhomës së ndenjes rrit shpejt faturën e energjisë. Fajtori kryesor: dritaret. Modelet e vjetra të dritareve me izolim të dobët bëjnë që buxheti të tkurret në kohë rekord. Por kjo nuk duhet të ndodhë. Dritaret me mbrojtje termike me cilësi të lartë, si dritaret SYNEGO [LINK:http://window.rehau.com/de-de/synego-fenster] dhe dritaret GENEO nga REHAU, e mbajnë shtëpinë tuaj të ngrohtë pa e sforcuar portofolin. Një tjetër plus: Në ditët e nxehta të verës, xhami me izolim termik ruan freskinë në dhomat tuaja. Por çfarë i dallon saktësisht dritaret inteligjente që kursejnë energji dhe si dallohen modelet e besueshme?

Me sistemet tona të dritareve, e merrni nën kontroll konsumin tuaj të energjisë. Nivelet e larta të izolimit sigurojnë një konsum të ulët të energjisë – deri në 76 % më pak energji sesa me dritaret e vjetra*. Një plus i pastër për xhepin tuaj! Merreni sa më shpejt vendimin e duhur me dritaret e reja që kursejnë energji nga REHAU. Kështu dukshëm e reduktoni konsumin tuaj të energjisë dhe kurseni para.

* Reduktimi i humbjes së energjisë nga dritaret kur ndërroni dritaret prej druri/plastike të viteve 1980 (Uf = 1,9; Ug = 3,0) me dritaret me profile GENEO (Uf = 0,89; Ug = 0,5), Përmasat e dritares 123 x 148 cm

Vlera U, vlera G e dritareve me mbrojtje termike

Vlera u: Koeficienti i përcjelljes së nxehtësisë

Vlera U, që njihet si koeficienti i përcjelljes së nxehtësisë, mundëson që të nxirren përfundime të besueshme në lidhje me izolimin termik të dritares. Përcakton vlerat e izolimit termik si për dritaret  ashtu edhe për dyert e jashtme. Vlera U përbëhet nga koeficienti i përcjelljes së nxehtësisë së të gjithë dritares - gjithashtu njihet si vlera Uw (dritare) - dhe përbëhet nga vlera Ug (xhami) e xhamit të dritares dhe vlera Uf (korniza) e kornizës së dritares.

Si rregull i përgjithshëm, sa më e ulët të jetë vlera U, aq më të mira janë vetitë izoluese.

Që nga 1 data nëntor 2020, Akti i Energjisë së Ndërtesave (GEG) i Republikës Federale të Gjermanisë ka rregulluar se cilat kërkesa duhet të plotësojnë ndërtesat lidhur me energjinë. Më parë zbatohej Urdhri për Kursimin e Energjisë (EnEV). Prandaj, dritaret e sapoinstaluara nuk mund të kalojnë më vlerën maksimale prej 1,3 W/(m²K).

Për orientim:

Te xhami klasik i dyfishtë, koeficienti i përcjelljes së nxehtësisë është midis 1,1 - 1,3 W/(m²K).
Te xhami klasik i trefishtë, koeficienti i përcjelljes së nxehtësisë është midis 0,8 - 0,9 W/(m²K).
 

Me ndihmën e pajisjeve shtesë të sofistikuara, izolimi termik mund të përmirësohet më tej. Në veçanti xhamat specialë me izolim termik japin një kontribut të qëndrueshëm në një vlerë të favorshme U. Madje, ju mund të optimizoni izolimin tuaj termik aq shumë sa që katër muret tuaja të përmbushin standardet e shtëpisë pasive dhe të përfitoni subvencione për dritare me eficiencë energjie.

Xhamat e paneleve të dritareve pasive të shtëpive arrijnë vlera nën 0,8 W/(m²K). Dritaret GENEO të REHAU janë të disponueshme në versione të certifikuara për shtëpi pasive.

Vlera g: Transmetimi total i energjisë


Dritare GENEO

Po aq e rëndësishme sa vlera U është vlera g, që gjithashtu njihet si transmetimi total i energjisë. Përcakton sa energji diellore mund të kalojë përmes komponentëve transparentë. Në fund të fundit, nuk depërton vetëm drita në xham, por edhe rrezet infra të kuqe dhe UV. Xhami tek tradicional ka një vlerë g prej rreth 0,87, që do të thotë se 87% e energjisë së rrezatuar mund të arrijë hapësirën prapa xhamit të dritares - pjesa tjetër reflektohet ose absorbohet nga xhami. Nga ana tjetër, lustrimi i trefishtë me izolim termik ka një vlerë g nga 0,38 deri në 0,55.

Rregulli i përgjithshëm: Sa më e lartë të jetë vlera g, aq më shumë rreze diellore depërtojnë përmes xhamit të dritares duke krijuar nxehtësi brenda ndërtesës. Dhe sa më e ulët të jetë vlera G, aq më i mirë është efiçienca e energjisë e dritares me mbrojtje termike.

Për orientim:

 • Lloji i lustrimit: Lustrim i vetëm; Vlera g: 0,87
 • Lloji i lustrimit: Lustrim i dyfishtë; Vlera g: 0,78
 • Lloji i lustrimit: Lustrim i trefishtë; Vlera g: 0,70
 • Lloji i lustrimit: Lustrim i dyfishtë me izolim termik (me mbushje me argon); Vlera g: 0,60 - 0,72
 • Lloji i lustrimit: Lustrim i trefishtë me izolim termik (me mbushje me argon); Vlera g: 0,50 - 0,60
 • Lloji i lustrimit: Lustrim i dyfishtë për mbrojtjen nga dielli (me mbushje me argon); Vlera g: 0,27 - 0,48
 • Lloji i lustrimit: Lustrim i trefishtë për mbrojtjen nga dielli (me mbushje me argon); Vlera g: 0,24

Struktura e dritareve moderne me mbrojtje termike


700-D413 - 76243

Katër faktorët e mëposhtëm përcaktojnë izolimin termik të dritareve:

 • Lustrim
 • Ajrosje
 • Bashkuesi në skaj
 • Kornizë

Lustrim

Duke qenë se kornizat e xhamit përbëjnë sipërfaqen më të madhe të dritares, mund të arrihen veti izoluese afatgjatë dhe të forta vetëm me anë të xhamit me cilësi të lartë. Sipas Aktit për Energjinë në Ndërtesa (GEG), xhami i dyfishtë përbën kërkesën minimale ligjore. Tashmë me një xham modern të trefishtë mund të arrini vlera U që korrespondojnë me standardin e shtëpisë pasive.

Mbushja me gaz inert: Argon, kripton ose ksenon

Gazi inert përdoret në hapësirën ndërmjet paneleve të veçuar, e njohur gjithashtu si hapësira ndërmjet paneleve. Gazet e dobishëm janë argoni, kriptoni ose ksenoni, megjithëse mund të përzihen edhe gazra të ndryshëm. Vetitë e izolimit termik të këtyre gazeve të dobishëm janë dukshëm më efektive dhe më ekonomikë krahasuar me ajrin si material mbushës. Për më tepër, këto mbushje pa ngjyrë dhe pa erë të argonit, kriptonit ose ksenonit nuk janë të djegshme dhe të ndezshme. Nuk janë aspak të dëmshme për njerëzit, prandaj mund të përdoren pa problem për prodhimin e dritareve.

Bashkuesi në skaj

Bashkuesi në skaj lidh panelin me kornizën e dritares dhe në këtë mënyrë parandalon daljen e mbushjes së gazit nga hapësirat ndërmjet paneleve dhe depërtimin e ajrit. Në ditët e sotme, përdoret shpesh bashkuesi plastik në skaj sepse nuk e përcjell nxehtësinë aq shpejt dhe për këtë arsye është izolues më i mirë.

Kornizat e dritareve

Mund të përdoret një shumëllojshmëri materialesh përdritare me izolim termik dhe të qëndrueshme. Dritaret e lira me korniza plastike po bëhen gjithnjë e më shumë popullore, për shkak të qëndrueshmërisë së tyre të madhe, mirëmbajtjes minimale së nevojshme, rezistencës së shkëlqyer ndaj motit dhe vlerave të shkëlqyera të mbrojtjes nga zhurma dhe izolimi termik. Kornizat e dritareve SYNEGO tëREHAU arrijnë një vlerë Uf deri në 0,94 W/(m²K). Korniza e dritareve GENEO arrin një vlerë Uf deri në 0,79 W/(m²K) dhe në këtë mënyrë redukton konsumin e energjisë deri në 76%.

Dritare me mbrojtje termike kundër vjedhjes dhe mbrojtje nga zhurma


Dritare Euro-Dizajn 70

Alfa dhe omega e dritareve plastike është efiçenca e lartë e energjisë. Megjithatë, edhe standardet e sigurisë gjithashtu luajnë rol. Jo më kot dritaret moderne janë tani të pajisura me mbrojtje shtesë kundër vjedhjeve për të mbrojtur në mënyrë efektive pronën nga hajdutët e padëshiruar.

Preferojmë që shtëpia jonë të jetë jo vetëm e ngrohtë dhe e sigurt, por edhe e qetë. Për arsye pozitive: Zhurma ndikon menjëherë në shëndetin tonë. Nëse jetojmë në një mjedis të zhurmshëm, shqetësimi i brendshëm, mungesa e përqendrimit dhe çrregullimet e gjumit shpesh janë thjesht çështje kohe. Për më tepër, përgjegjësia bie mbi dritaret tona. Ata duhet të na mbrojnë nga zhurma dhe të ftohtit. Jo më kot ekspertët rekomandojnë kombinimin e dritareve me cilësi të lartë me izolimin termik dhe mbrojtjen nga zhurmat.

Dritare REHAU me mbrojtje termike: Oferta juaj personale për dritaret

Dritaret REHAU me cilësi të lartë, të përshtatura sipas dëshirave dhe nevojave tuaja individuale, sigurojnë më shumë mirëqenie në katër faqet e murit.

Me sistemet e dritareve REHAU GENEOSYNEGO dhe BRILLANT dhe EURO DESIGN, instalimi i dritareve është më i lehtë se kurrë. Një dimension i ri i dritareve për jetën e sotme dhe të nesërme.

Kemi kënaqësinë t'ju këshillojmë për opsionet e disponueshme për ju dhe t'ju prezantojmë ofertën për dritaret pa qenë e nevojshme të paguani.

Financimi i dritareve me mbrojtje termike

Dritaret moderne me mbrojtje termike parandalojnë humbjen e tepërt të energjisë për ngrohje përmes sipërfaqeve të dritareve. Një strukturë e veçantë me xham të shumëfishtë redukton shkëmbimin e nxehtësisë dhe mundëson një vlerë të ulët U. Meqenëse dritaret e vjetra mund të ndërrohen relativisht lehtë me dritare moderne, zëvendësimi i dritareve është një nga masat më efektive për rritjen e efiçencës së energjisë së një ndërtese. Me qëllim që vendosja e dritareve të reja të jetë më tërheqëse për pronarët e banesave, masa subvencionohet nga shteti. Për shembull, KfW Bank ofron programe të ndryshme financimi që mund të jepen si kredi e butë për ndërtesat e reja ose si grant për modernizimin e ndërtesave të vjetra. Zyra Federale e Ekonomisë dhe Kontrollit të Eksportit (BAFA) gjithashtu mbështet masat individuale për rinovimin energjetik të ndërtesave ekzistuese. Përveç izolimit të ndërtesave, mund të financohet për herë të parë edhe zëvendësimi i dritareve ekzistuese ose instalimi i dritareve me eficiencë energjie.

Oferta juaj për dritare - e shpejtë dhe pa pagesë

I thjeshtë. Personale. REHAU. Përfitoni këtu ofertën tuaj për dritare me vetëm 6 hapa. Na kontaktoni tani!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection