Përmbledhje e të gjitha dritareve për mbrojtje nga zhurma të REHAU

Oferta për dritaret tuaja

700-D248 - 72535

Përmbledhje e të gjitha dritareve për mbrojtje nga zhurma të REHAU

Oferta për dritaret tuaja

Dritare për mbrojtje nga zhurma – Shtëpia juaj, një vend i qetësisë dhe komfortit.

Një shtëpi e bukur do të thotë të ndihemi mirë me çfarë na rrethon - është vendi ku mund të gjejmë paqe dhe thjesht të qetësohemi e të relaksohemi. Megjithatë, gjumi i qetë pas një dite stresuese në punë ose një natë e qetë duke parë një film me familjen, bëhet praktikisht e pamundur kur jashtë ka zhurmë. Automjetet kalojnë në rrugë, fqinji kosit barin ose dëgjon muzikë me zë të lartë – çdo ditë na rrethojnë shumë zëra dhe na ngarkojnë me zhurmë. Por zhurma jo vetëm që është e bezdisshme, por me kalimin e kohës mund të sëmureni prej saj.

Statistikat e vërtetojnë qartë: Cilësia e jetës sonë varet shumë nga shkalla në të cilën jemi të ekspozuar ndaj zhurmës. Zhurma e gjeneruar nga trafiku madje paraqet një rrezik për shëndetin që nuk duhet nënvlerësuar. Nëse ka shumë zhurmë në shtëpitë tona, ne nuk mund të punojmë në mënyrë të përqendruar dhe as të flemë në paqe. Në dhomën e gjumit, për shembull, niveli i zhurmës prej 25 decibel (dB) nuk duhet të tejkalohet. Sipas ekspertëve, vetëm atëherë është i mundur një gjumë i shëndetshëm. Prandaj, kushdo që planifikon një ndërtesë të re ose rinovimin e një shtëpie të vetme duhet të marrë parasysh vlerat e mëposhtme udhëzuese për dhomat përkatëse:

  • Dhoma e gjumit: maksimumi 25 dB
  • Dhoma e ndenjes:: maksimumi 35 dB
  • Dhoma e punës: 35-50 dB

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për zhurmë nga hekurudha, zhurmë avioni apo zhurmë tjetër trafiku: Një shtëpi duhet të jetë sa më e qetë dhe për më tepër e pajisur me dritare cilësore. Dritaret e papërshkueshme nga zëri mbajnë zhurmën jashtë dhe kështu sigurojnë ditë dhe netë të rehatshme dhe të qeta. Kështu shtëpia juaj do të shndërrohet një oazë qetësie.

Dritare REHAU me izolim akustik - oferta juaj personale e dritareve


Dritaret REHAU me cilësi të lartë, të disponueshme me nivele të ndryshme izolimi të zërit, ofrojnë qetësinë dhe relaksimin e nevojshëm në katër muret tuaja duke e reduktuar 26 herë zhurmën. Një dimension i ri i dritareve për jetën e sotme dhe të nesërme.

Merrni këshilla të hollësishme për dritaret tuaja me mbrojtje nga zhurma dhe merrni lehtë një ofertë sot nga REHAU për dritaret pa qenë e nevojshme të paguani.

Klasat për izolimin akustik në një vështrim


Dritaret e papërshkueshme nga zhurmat dhe xhamat e sigurisë

Indeksi i reduktimit të zërit, i matur në decibel (dB), tregon zhurmën shqetësuese nga jashtë që mund nuk depërton brenda. Zbatohet sa vijon: Sa më e lartë të jetë vlera dB, aq më i mirë është izolimi i zërit. Për shembull, një dritare me klasën e mbrojtjes nga zhurma 5 mund të zvogëlojë tingullin që depërton me 45-59 dB. Kjo përkon përafërsisht me zhurmën e një kositësi bari disa metra larg.

Në Gjermani, dritaret e papërshkueshme nga zëri ndahen në gjashtë klasa të mbrojtjes nga zhurma. Megjithatë, në praktikë, zakonisht përdoren vetëm klasat 2 deri në 5. Në varësi të densitetit të trafikut dhe distancës nga rruga, duhet të zgjidhni klasën e duhur të mbrojtjes nga zhurma. Një nivel zhurme deri në 70 dB arrihet nëse jetoni në një rrugë kryesore të ngarkuar. Ngarkesa e trafikut prej disa mijëra automjetesh në orë është diçka e zakontë atje.

Prandaj, zgjedhja e dritares së duhur ka të bëjë me përcaktimin e vlerës dB të ndotjes akustike në zonën tuaj të banimit në mënyrë që të zgjidhni dritaren e duhur me mbrojtjen e duhur nga zhurma. Përpara se të vendosni të blini një dritare, është më mirë të merrni këshilla të hollësishme nga një specialist i dritareve në zonën tuaj se cila klasë e mbrojtjes nga zhurma përmbush nevojat dhe kërkesat tuaja.

Klasa e izolimit akustik (SSK)

Niveli i zhurmës së jashtme

Indeksi i reduktimit të zërit (Rw)

Dendësia e trafikut

Distanca nga shtëpia në rrugë

1

≤55 dB

25-29 dB

Rruga e banimit
(10-50 makina/orë)

≥ 35 m

2

56-60 dB

30-34 dB

Rrugë e madhe banimi
(10-50 makina/orë)

26-35 m

3

61-65 dB

35-39 dB

Rrugëkalim
(50-200 makina/orë)

26-35 m

4

66-70 dB

40-44 dB

Rruga kryesore
(1.000-3.000 makina/orë)

100-300 m

5

71-75 dB

45-59 dB

Rruga kryesore
(1.000-3.000 makina/orë)

35-100 m

6

76-80 dB

≥ 50 dB

Autostradë
(3.000-5.000 makina/orë)

< 100 m

  • Klasa 1 e izolimit akustik: Indeksi i reduktimit të zërit prej 25-29 dB — rekomandohet në një distancë prej ≥ 35 metra nga shtëpia në rrugën e banimit (10-50 makina/orë)
  • Klasa 2 e izolimit akustik: Indeksi i reduktimit të zërit prej 30-34 dB — rekomandohet në një distancë prej 26-35 metra nga shtëpia në rrugën e banimit (10-50 makina/orë)
  • Klasa 3 e izolimit akustik: Indeksi i reduktimit të zërit prej 35-39 dB — rekomandohet në një distancë prej 26- 35 metra nga shtëpia në rrugëkalim (50-200 makina/orë)
  • Klasa 4 e izolimit akustik: Indeksi i reduktimit të zërit prej 40-44 dB — rekomandohet në një distancë prej 100-300 metra nga shtëpia në rrugën kryesore (1.000-3.000 makina/orë)
  • Klasa 5 e izolimit akustik: Indeksi i reduktimit të zërit prej 45-59 dB — rekomandohet në një distancë prej 35-100 metra nga shtëpia në rrugën kryesore (1.000-3.000 makina/orë)
  • Klasa 6 e izolimit akustik: Indeksi i reduktimit të zërit prej ≥ 50 dB — rekomandohet në një distancë prej < 100 metra nga shtëpia në autostradë (3.000-5.000 makina/orë)

Ndërtimi i dritareve me izolim akustik


dritare të mëdha dhe plot ndriçim

Klasa e izolimit nga zhurmat e arritur varet kryesisht nga trashësia dhe lloji i xhamit. Me dritaret me një xham, zhurma nga jashtë mund të hyjë pothuajse pa pengesa në ambientet e ndenjes. Pa kosto shtesë për xham të veçantë të mbrojtës nga zhurmat, dritaret e reja me xham të dyfishtë ose të trefishtë mund të kenë një efekt më të mirë mbrojtës. Megjithatë, vetëm xhami nuk krijon një dritare të mirë mbrojtëse nga zhurma.

Pra, si ndryshojnë klasat e dritareve të papërshkueshme nga zëri? Xhami modern i trefishtë është i zakonshëm për të gjitha klasat. Prandaj, dritaret e klasës 5 nuk janë të pajisura me më shumë xhama se dritaret e klasës 2. Sidoqoftë, trashësia e dritares është e ndryshme. Ndërsa xhamat e dritareve të klasës 2 janë zakonisht katër milimetra të trasha, një dritare e klasës 5 është ndërtuar si më poshtë: Pjesa e brendshme e tre disqeve është gjithashtu katër milimetra e trashë. Xhami i dritares përballë zonës së ndenjes, nga ana tjetër, është dukshëm më i trashë me dhjetë milimetra. Xhami përballë rrugës përbëhet nga xhami i laminuar (VG) që është ende tetë milimetra i trashë. Për shkak të trashësisë së ndryshme të xhamave dhe strukturës asimetrike të xhamit, xhamat e dritareve të mëposhtme nuk mund të vihen në lëvizje kaq lehtë. Kjo nënkupton se valët e zërit janë thyer dhe niveli i zhurmës që mund të depërtojë nga jashtë në brendësi është ulur ndjeshëm - dhe cilësia e jetës është rritur. Si rrjedhojë: Sa më e ndryshme të jetë trashësia e xhamit të panelit të brendshëm dhe të jashtëm, aq më i mirë është efekti izolues i zërit të një dritareje.

Por çfarë dobie kanë dritaret me cilësi të lartë të papërshkueshme nga zëri nëse duhet t'i hapni për t'i ajrosur? Këtu përdoren dritaret për mbrojtjen nga zhurma me ajrosje. Ato sigurojnë një klimë të shëndetshme të dhomës dhe ajër të pastër edhe kur dritarja është e mbyllur - por shoqërohen me kosto më të larta.

Kostot për dritaret me izolim akustik


700-D411 - 76240

Nuk mund të jepet një përgjigje e përgjithshme rreth çmimit të një dritareje për mbrojtjen nga zhurma, por vlen si në vijim: Me mbrojtje shtesë nga zhurma rritet çmimi për dritare. Për dritaret me mbrojtje nga zhurma të klasës 3, duhet të llogaritni një tarifë mesatare shtesë prej 60 euro për m² të sipërfaqes së dritares. Tarifa shtesë për klasën 5 është deri në 200 euro për m². Çmimin e përcaktohet jo vetëm sipas klasës së mbrojtjes nga zhurma, por edhe sipas materialit të kornizës së dritares. Dritaret plastike nuk kushtojnë shumë.

Specialisti i dritareve në zonën tuaj do të ketë kënaqësinë t'ju këshillojë me hollësi dhe t'ju bëjë një ofertë pa pagesë rreth dritareve dhe dyerve, sipas nevojave dhe kërkesave tuaja.

Instalimi i dritareve me izolim akustik


Sipërfaqe e madhe e dritares

Për izolim të suksesshëm të zhurmës, duhet të përdorni në mënyrë ideale personel të kualifikuar kur instaloni dritaret e reja për mbrojtje nga zhurmat. Instalimi i gabuar, veçanërisht mbyllja e gabuar e nyjave të dritareve, mund të zvogëlojë efektin e mbrojtjes të dritares nga zhurma.

Sistemi i dritareve REHAU GENEO dhe SYNEGO e bën ndryshimin e dritareve të duket si lojë fëmijësh. Ndryshimi është i lehtë edhe në një shtëpi të banuar. Specialisti i dritareve garanton asgjësimin profesional.

Dizajnët e KALEIDO COLOR për dritare me izolim akustik

Me gamën e sipërfaqeve dhe ngjyrave të KALEIDO COLOR, ju mbështeteni në materiale sipas standardeve më të rrepta të cilësisë. Analizat e sakta dhe testet afatgjata me ngarkesa më të larta sigurojnë që ju të shijoni dritaret tuaja REHAU për një kohë të gjatë. Përdoren procese dhe sipërfaqe të ndryshme sipas kërkesave individuale.

KALEIDO COVER

KALEIDO COVER

Pamje e përkryer alumini: Veshja prej alumini mundëson që pamja elegante të kombinohet me avantazhet teknike të dritareve plastike.
 

Më shumë

KALEIDO PAINT

KALEIDO PAINT

Mundësi pa kufij: shtresë llaku elegante sipas dëshirës me një shtresë të sipërme me shkëlqim ose mat në pothuajse të gjitha ngjyrat RAL. Për tu theksuar: Bojëra me teksturë për efekte të veçanta.

Më shumë

KALEIDO FOIL

KALEIDO FOIL

Procesi standard i vërtetuar me shtresën dekorative PVC dhe dy shtresat e saj: shtresa bazë e veshjes siguron ngjyrën e dëshiruar ndërsa shtresa e sipërme transparente ofron mbrojtje nga ndikimet mjedisore.

Më shumë

KALEIDO WOODEC

KALEIDO WOODEC

Duket si i vërtetë: pamje dhe ndjesi bindëse te drurit me një shtresë të sipërme mat dhe një zbukurim me reliev veçanërisht të thellë - Dritaret plastike vështirë se mund të dallohen nga dritaret prej druri.

Më shumë

Aksesorë të përshtatshëm për dritare për mbrojtje nga zhurma

Oferta juaj për dritare - e shpejtë dhe pa pagesë

I thjeshtë. Personale. REHAU. Përfitoni këtu ofertën tuaj për dritare me vetëm 6 hapa. Na kontaktoni tani!

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection